FinansWatch

Fed-chef mødtes med Trump for at snakke økonomi

Chefen for den amerikanske centralbank mødtes mandag med Donald Trump, som er en af Fed-chefens store kritikere, skriver Bloomberg News.

Foto: Eric Baradat/AFP/Ritzau Scanpix

Chefen for den amerikanske centralbank, Jerome Powell, mødtes mandag med en af sine store kritikere, den amerikanske præsident, Donald Trump, og dennes finansminister, Steven Mnuchin.

Der er anden gang de tre mødes ansigt-til-ansigt, skriver Bloomberg News.

Denne gang var det for at diskutere tilstanden på den amerikanske økonomi - og ifølge en meddelelse fra Federal Reserve, holdt Powell fast i de synspunkter, som han fremlagde i Kongressen i sidste uge.

Her sagde han blandt andet, at den amerikanske økonomi er en stjerne, og det ti år lange opsving vil fortsætte. Samt at risiciene vil næppe kunne afspore fremgangen.

"Vores prognose er, og vores forventninger er i den grad en fortsat moderat vækst. USA's økonomi er en stjerneøkonomi disse dage," lød det fra Federal Reserves formand, ifølge Bloomberg News.

Og det var tilsyneladende noget, Trump gerne ville høre.

I hvert fald tweetede den amerikanske præsident efterfølgende, at de tre havde haft et "meget godt og hjerteligt møde", hvor en række emner var blevet diskuteret - blandt andet "renteniveauer, negative renter, dollar-styrke og dens betydning for produktion, handlen med Kina, EU og andre", skrev præsidenten.

Donald Trump har flere gange langet ud efter mod Powell og Fed, hvor han højlydt har brokket sig over centralbankens rentestigninger.

Centralbanken har dog sænket sin ledende rente tre gange i år - efter en periode på tre år med ni forhøjelser i rap.

Fed-direktør: Rentekurven nu en positiv faktor for 2020

Powell: USA's økonomi er en stjerne

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere