FinansWatch

Powell: USA's økonomi er en stjerne

Den amerikanske centralbanks formand forventer, at opsvinget vil fortsætte, skriver Bloomberg News.

Foto: Alex Wong/AFP/Ritzau Scanpix

Den amerikanske økonomi er en stjerne, og det ti år lange opsving vil fortsætte. Risiciene vil næppe kunne afspore fremgangen.

Det var torsdagens konklusion, da den amerikanske centralbanks formand, Jerome Powell, for anden dag i træk talte i Kongressen, i Repræsentanternes Hus.

"Vores prognose er om, og vores forventninger er i den grad om, en fortsat moderat vækst. USA's økonomi er en stjerneøkonomi disse dage," lød det fra Federal Reserves formand, ifølge Bloomberg News.

"Der er ingen grund til at tro, som jeg kan se, at sandsynligheden for en recession på nogen måde er løftet."

Centralbanken har dog sænket sin ledende rente tre gange i år - efter en periode på tre år med ni forhøjelser i rap. De nedsættelser er dog af bankens chefer blevet betegnet som "forsikringer" på den økonomiske vækst og for "midtcykliske" justeringer.

Jerome Powell noterede sig i sin tale også som noget særligt, at økonomien trods sin mangeårige fremgang ikke lider under, at nogle sektorer er ved at brænde for varme. Hverken it-sektoren eller boligmarkedet.

"Jeg vil sige, at denne ekspansion er på en vedvarende bane. Vi ser endnu ikke den slags advarselstegn, som kom frem i andre cyklusser."

Federal Reserve venter da også, at den økonomiske vækst vil fortsætte nær de nuværende 2 pct. de kommende år. Bankens prognose for 2020 er på en fremgang på præcis 2,0 pct., mens den venter et plus på 1,9 pct. i 2021.

"Der er ingen grund til, at det ikke skulle fortsætte, med risiko for at spolere det, og i princippet er der ingen grund til at tro, ser jeg, at sandsynligheden for en vending på nogen måde er forhøjet," lød det fra centralbankens øverste chef ifølge Bloomberg News.

Fed-chef vil holde pause i rentesænkningerne

Fed-chef ser USA's økonomi "i god form"

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere