FinansWatch

13 bankfolk skal i fængsel i Italien

Skandalen omkring banken Monte dei Paschi Siena er nu resulteret i fængselsstraffe til 13 tidligere bankfolk, skriver Financial Times.

Foto: Stefano Rellandini/Reuters/Ritzau Scanpix

13 tidligere bankfolk er fredag blevet idømt fængselsstraffe i skandalen omkring banken Monte dei Paschi Siena.

De anklagede bankfolk blev ved en domstol i Milano fredag fundet skyldige i via derivatkontrakter at have skjult tab på hundredvis af millioner euro i årene 2008 til 2012 i den italienske bank, skriver Financial Times.

To tidligere chefer i den italienske bank blev idømt syv års fængsel, mens andre fra Deutsche Bank og Nomura blev tildelt tre til fem år bag tremmer.

Fredagens strafudmåling er nogle af de strengeste til bankfolk i længere tid, skriver Financial Times. I 2015 blev en tidligere handler i UBS og Citigroup dog idømt 14 års fængsel, senere reduceret til 11 år ved en appel, for at have manipuleret med Libor-renten.

Skandalen omkring Monte dei Paschi Siena, som blev grundlagt i 1472, og som er verdens ældste eksisterende bank, betød, at banken blev nationaliseret i 2017.

Navnet "bank" kommer for øvrigt oprindeligt fra Italien, da italienske købmænd indgik finansielle aftaler om lån ved siden af en bænk, der på italiensk hedder "banco".

I morgen skal Europas banker til stress-eksamen

Chef for italiensk centralbank: Økonomisk nedgang og EU er skyld i bankkollaps

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere