FinansWatch

Markedet er næsten sikker på amerikansk rentesænkning i oktober

Finansmarkederne er næsten overbeviste om, at USA's centralbank vil komme til at sænke renten igen - for trejde gang i træk - på sit rentemøde i slutningen af oktober.

Foto: CHRIS WATTIE/REUTERS / X90141

Finansmarkederne er nu næsten helt sikre på, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, vil sænke renten igen - og for tredje gang i træk - på sit rentemøde i slutningen af oktober.

Den øgede tiltro kommer, efter at Richard Clarida, næstformand i centralbanken, i en tale i Boston lod døren stå på klem for endnu en rentesænkning.

Den amerikanske rentefuture, fed funds future, med udløb i november ligger fredag aften i kurs 98,38, hvilket indikerer en rente på 1,62 pct. Det er med 25,5 basispoint lidt mere end en en "normal" rentesænkning på 0,25 pct. lavere end midtpunktet af den nuværende rente, som ligger i intervallet 1,75 til 2,00 pct.

Handelen med fed fund futures viser samtidig en sandsynlighed på 88,4 pct. for en rentesænkning på rentemødet den 30. oktober. For bare en uge siden var den sandsynlighed blot på 70,8 pct.

"Globalt deflationært pres tynger for udsigterne for den amerikanske inflation," lød det fra Richard Cladira, som igen fortalte, at bankens ledelse møde-for-møde vil vurderer den økonomiske situation såvel som "risikoen for udsigterne og vil agere passende for at fastholde væksten".

"Agere passende" er nøglevendingen i den udmelding og det samme mantra, som mange af bankens chefer har anvendt de senere måneder, hvor banken både i juli og september sænkede renten med 0,25 pct.point.

"Fed bekræftede lige via Claridas kommentarer, at de for øjeblikket er forudindtagede mod at sænke renterne på mødet i oktober," siger Ian Lyngen, rentechef hos BMO Capital Markets, til Bloomberg News.

"Muligheden for at skubbe imod det er reelt lukket."

Centralbankens chefer er netop fredag gået ind i en mørklægningsperiode, hvor de ikke må kommentere på USA's økonomi og renter, før efter rentemødet ultimo oktober.

Lyngen ser dog mulighed for, at der kan komme endnu en nedsættelse inden nytår - på mødet til december.

"Fed ønsker helt sikkert at stoppe i oktober, men hvis de virkelig skifter til en dataafhængig fremgangsmåde, og data ikke samarbejder, så vil Fed agere passende, og passende kan vel vise sig at være en sænkning i december."

Handelen med fed funds futures, altså markedet, indikerer en sandsynlighed på 31,1 pct. for en yderligere nedsættelse i december. Fed funds futures med udløb i januar ligger fredag også i kurs 98,495. Det indikerer en rente på 1,505 pct. - eller 37 basispoint under midtpunktet af den nuværende rentes interval.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere