FinansWatch

ECB-cheferne ser ikke mere stimulus de kommende måneder

Den Europæiske Centralbank (ECB) forventer ikke at levere flere pengepolitiske lempelser de kommende måneder, på trods af at en sænkning af bankens egne vækstudsigter sandsynligvis vil ske til december.

Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS / X00446

De pengepolitiske beslutningstagere i Den Europæiske Centralbank (ECB) forventer ikke at skulle levere yderligere pengepolitiske lempelser de kommende måneder, på trods af at en sænkning af bankens egne vækstudsigter formentlig vil ske til december.

Det erfarer Bloomberg News fra unavngivne kilder.

Den seneste rentesænkning og genoptagne kvantitative lempelse i form af obligationskøb, som centralbankformand Mario Draghi i september gennemtrumfede, vil ifølge kilderne være tilstrækkeligt til at trække økonomien gennem opbremsningen, med mindre der kommer et større chok på økonomien i form af en eskalering af handelskrigen eller et brexit uden en aftale.

På bankens møde i september var der også flere medlemmer, som var stærkt imod den øgede stimulus, og det taler ifølge Bloomberg News' kilder imod, at der skulle komme flere lempelser foreløbigt.

Mario Draghi træder med udgangen af oktober ned fra posten som chef for ECB, og den 1. november sætter franske Christine Lagarde, den tidligere IMF-chef, sig i i ECB's chefstol.

ECB sænkede senest i midten af september sin indskudsrente - Deposit Facility Rate - med 10 basispoint til minus 0,50 pct.

Samtidig lagde centralbanken op til en lang række øvrige lempelser. Blandt andet startede ECB et nyt opkøbsprogram på 20 mia. euro om måneden.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere