FinansWatch

Afdæmpede erhvervsudsigter sender American Express-aktien ned

Det gik bedre end ventet for American Express i tredje kvartal, men afdæmpede erhvervsudsigter skuffer og sender aktien ned.

Foto: Kai Pfaffenbach/Reuters/Ritzau Scanpix

Verdens største udsteder af kreditkort, American Express (Amex), kom fint gennem sit regnskab for tredje kvartal. Det sendte indledningsvist aktien i plus i formarkedet i USA, men senere meldinger fra ledelsen om udsigt til lavere forbrug hos erhvervslivet har vendt kursen rundt, og aktien falder med 1,3 pct.

Finansdirektørerne hos American Express' kunder beder nemlig koncernen hjælpe til med at reducere deres omkostninger til rejser og andre udgifter, fortalte koncernens topchef, Steve Squeri, på en telekonference, ifølge Bloomberg News. Og den negative melding har markedet taget til sig trods ellers fine kvartalstal.

"Når jeg mødes med finansdirektører og lignende, så skubber de ikke på for at bevæge deres rejse- og andre omkostninger op. Det, de leder efter, er, at vi faktisk hjælper med at styre deres rejse- og andre omkostninger nedad."

Squeri tror dog ikke, at et fald i erhvervskundernes forbrug på 1 pct. signalerer en foranstående recession, og han pegede på, at sidste nedtur startede med et fald i forbrugersegmentet, hvor det stadig går godt, hvorfor det samlede forbrug på American Express' kreditkort steg med 5 pct. i tredje kvartal til 308,2 mia. dollar - mindre end de ventede 313 mia. dollar ifølge Bloomberg News.

American Express kom gennem sit tredje kvartal med et justeret overskud per aktie på 2,08 dollar, mens omsætningen landede på 10,99 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 2,02 dollar og en omsætning på 10,94 mia. dollar.

Det justerede nettoresultat blev i perioden på 1,72 mia. dollar mod ventede 1,68 mia. dollar.

Pengeregn over American Express' aktionærer

Over halvdelen af Visa-betalinger uden for USA er trådløse

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere