FinansWatch

Renten stiger efter brexit-aftale

Obligationsmarkederne ser stigende renter efter brexit-aftale.

EU's chefforhandler Michael Barnier. Foto: Kenzo Tribouillard/AFP/RITZAU SCANPIX

Lettelsen ser ud til at skylle ind over de finansielle markeder torsdag middag efter gode nyheder i brexit-sagaen, og det sender renterne op på obligationsmarkederne.

Ved middagstid stiger renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation med 4 basispoint til minus 0,34 pct., og lignende bevægelser kan også ses i resten af Europa.

Efter intense forhandlinger dag og nat har forhandlere fra Storbritannien og EU-Kommissionen landet en aftale om brexit torsdag lidt før middag.

Det bekræfter den britiske premierminister, Boris Johnson, på Twitter.

"Vi har en glimrende ny aftale, som giver os kontrollen tilbage," skriver Johnson.

EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, har også bekræftet på det sociale medie, at en aftale mellem Storbritannien og EU er klar.

Det britiske pund styrkes også markant torsdag middag, selv om aftalen endnu ikke er endeligt vedtaget.

Ifølge Mikael Olai Milhøj, der er senioranalytiker hos Danske Bank, kan det dog være for tidligt for investorerne at blive alt for begejstrede.

"Det giver god mening, at investorerne har priset risikoen for et aftaleløst brexit ud. Desværre er risikoen i vores optik, at investorerne er for optimistiske på udsigterne for, at brexit-aftalen rent faktisk kan vedtages i parlamentet. Vi tror, at pundet skal svækkes igen, hvis aftalen ikke vedtages," skriver han i en kommentar.

En lignende melding kommer fra Søren V. Kristensen, der er cheføkonom hos Sydbank, kort efter nyheden om den færdige brexit-aftale.

"Johnsons nordirske støtteparti, DUP, har nemlig allerede sagt, at de ikke vil stemme for aftalen. Derfor er det lige nu enormt usikkert, om aftalen kan komme igennem parlamentet. Derfor kan det også vise sig, at investorerne måske tager lidt for meget forskud på glæderne," skriver han i en kommentar.

"Men der er bestemt også noget at glæde sig over, hvis man med aftalen undgår et aftaleløst brexit. Det vil nemlig fjerne en hel masse af den usikkerhed, som virksomhederne lige nu operer under," fortsætter han.

Torsdag byder ikke på de tunge nøgletal. Fra USA er det påbegyndt boligbyggeri og byggetilladelser, der står først i den statistiske kalender.

Dertil kommer Philadelphia Fed-indekset samt de ugentlige tal for nytilmeldte ledige, og som dagens sidste - og måske mest interessante - punkt offentliggøres den amerikanske industriproduktion og industriens kapacitetsudnyttelse.

Boris Johnson: Vi har landet en aftale om brexit

 

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere