FinansWatch

Medie: EU og Storbritannien er tæt på udkast til brexit-aftale

Ifølge nyhedsbureauet Bloomberg er EU og Storbritannien tæt på at være på plads med en aftale.

Foto: Niklas Halle'n/AFP/Ritzau Scanpix

EU og Storbritannien er tæt på at være på plads med et udkast til en aftale om, hvordan briterne kan forlade EU.

Det skriver Bloomberg News, der har sin viden fra to anonyme kilder fra EU, der er tæt på forhandlingerne. Ifølge kilderne er der optimisme omkring, at parterne kan nå "et gennembrud" senere tirsdag.

De understreger dog samtidig, at forhandlingerne ikke er afsluttet, og at der stadig kan nå at opstå uenigheder. Ifølge en EU-diplomat er der en god chance for, at aftalen onsdag morgen kan blive præsenteret for EU-landenes nationale delegationer.

Ethvert udkast til en aftale er dog afhængig af, at premierminister Boris Johnson vil kunne få aftalen stemt igennem i det britiske parlament - herunder vurderes stemmerne fra støttepartiet DUP fra Nordirland som særdeles afgørende.

Storbritannien står til at forlade EU 31. oktober, og Boris Johnson har varslet, at han vil trække landet ud af EU, uanset om der er en skilsmisseaftale eller ej. Aftalen skal definere, hvilke vilkår briterne kan forlade EU på.

På bagkant af historien fra Bloomberg News er pundet blevet styrket til 1,2744 dollar fra 1,2672 dollar før oplysningerne om det mulige gennembrud.

EU giver Barnier lov til intens brexit-forhandling

Regeringen giver brexit-millioner til danske virksomheder

EBA opfordrer finansvirksomheder til at forberede sig på Brexit

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere