FinansWatch

Rentekurve i USA er i plus for første gang siden juli

Handelsoptimisme løfter rentekurven i USA, der fredag stiger med 7,5 basispoint.

Foto: Gary Cameron/Reuters/Ritzau Scanpix

Rentekurven, forskellen mellem renten på amerikanske statsobligationer med tre måneders løbetid og med ti års løbetid, er fredag for første gang siden juli gået i plus. Løftet af handelsoptimisme.

Fredag er rentekurven steget med 7,5 basispoint til godt 5 basispoint mod minus 2 punkter torsdag. Kurven har ellers ligget i minus siden den 23. juli, hvor den kortvarigt var oppe 3 point. I mellemtiden har den været så langt nede som i minus 51 basispunkter.

Inden det midlertidige hop op i juli var rentekurven også i minus fra slutningen af maj.

Rentekurven følges tæt af investorer og økonomer, da den betragtes som en indikator på en forestående recession, da investorerne kræver højere renter på kort sigt end på lang sigt og dermed reelt indregner faldende priser.

En anden og også meget fulgt rentekurve, den mellem den toårige og den tiårige statsobligation, stiger også fredag fra 12 til 14 basispoint. Denne kurve har været i positivt terræn siden den 2. september, efter at den havde været i minus i otte handelsdage, da USA's præsident Donald Trump udløste angst på markederne med en optrapning af handelskrigen.

Forskellen på renten mellem den tiårige og den toårige statsobligation i USA følges tæt af investorer og økonomer, da den gennem de seneste 50 år - syv gange i alt - har forvarslet en recession i amerikansk økonomi ved at vende rundt, eller gå i minus, således at den toårige rente har ligget over den tiårige.

Swedbank følger Danske Banks rentesænkning på svenske boliglån

Fed-chef: Markant øget risiko for økonomien

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere