FinansWatch

Fed-chef stadig imod lavere renter

Chefen for den amerikanske centralbanks afdeling i Boston er ikke overbevist om behovet for lavere renter i USA.

Foto: Keith Bedford/Reuters/Ritzau Scanpix

Eric Rosengren, som er chef for den amerikanske centralbanks afdeling i Boston, er stadig ikke overbevist om behovet for lavere renter i USA. Rosengren var en af to medlemmer af bankens styreråd, som i både juli og september stemte imod rentesænkninger.

"Den pengepolitiske position er allerede lempelig, så min holdning er, at de pengepolitiske beslutningstagere kan være tålmodige og fortsætte med at evaluere indkommende data, før de går til yderligere handling," sagde Eric Rosengren fredag i en tale i Wisconsin ifølge Dow Jones Newswires.

"Min prognose for økonomien ser ikke yderligere lempelse som nødvendigt. Skulle risici imidlertid materialisere sig og væksten bremse substantielt op, ville jeg være parat til at støtte aggressiv lempelse."

Eric Rosengren har dog fortsat et ganske positivt syn på økonomien i USA, trods overraskende forhøjelser af tarifferne i handelskrigen og en opbremsning af investeringerne i USA, og samtidig mener Boston-chefen, at de nylige rentesænkninger de kommende kvartaler vil stimulere økonomien yderligere. Kombineret med en stramt arbejdsmarked regner han samtidig med, at inflationen vil være tæt på bankens mål, som er på 2,0 pct. om året.

Sammen med Esther George fra Kansas stemte Rosengren mod begge rentenedsættelserne på 0,25 pct.point i juli og september. I september stemte James Bullard fra St. Louis for en dobbelt rentesænkning.

Federal Reserve starter opkøb af statspapirer

Fed-chef: Markant øget risiko for økonomien

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere