FinansWatch

Nationalbanken påpeger ugennemsigtige Nets-gebyrer

Nationalbanken mener, at Nets "kan bidrage til større gennemsigtighed," når det kommer til at oplyse forbrugere om de gebyrer, der ligger bag en betaling. (Rettet)

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

(Artikel rettet den 12. september kl. 15:22, da Nationalbanken ikke som det tidligere fremgik kritiserer Nets for manglende gennemsigtighed, men bemærker en mulighed for større gennemsigtighed. Nye citater tilføjet.)

I en ny rapport påpeger Nationalbanken, at Nets "kan bidrage til større gennemsigtighed" om de gebyrer, som bliver opkrævet af forbrugerne gennem Betalingsservice.

Det er nemlig ikke altid lige så nemt for forbrugerne at finde ud af gebyrstrukturerne, som det er for kreditorerne.

"Betalingsservices priser og gebyrstruktur fremstår tydelige og tilgængelige for pengeinstitutter og virksomheder (kreditorer). Med hensyn til forbrugerne (debitorer) bemærker Nationalbanken, at Nets kan bidrage til større gennemsigtighed," fremgår det af rapporten.

Hos Nets mener man, at ansvaret om at oplyse forbrugerne om gebystrukturer hviler hos kreditorerne, men selskabet siger samtidig, at det gerne vil hjælpe til.

"Vi er tilfredse med, at Nationalbanken vurderer, at vores priser og gebyrstruktur er tydelig og tilgængelig for de parter, vi har direkte kontakt med; banker og virksomheder. Der påhviler virksomhederne et ansvar med at sikre gennemsigtighed i de gebyrer, som de præsenterer forbrugerne for, og her bidrager vi gerne, hvis vi kan guide virksomheder til at blive bedre til dette," skriver Søren Winge, pressechef i Nets, i en mail.

Overordnet set vurderer rapporten fra Nationalbanken, at Betalingsservice "i vid udstrækning" efterlever kravene fastlagt af Den Europæiske Centralbank. Men Nationalbanken finder også anledning til at kritisere Nets' procedurer om finansielle risici.

"Nets har en løbende proces for identifikation af og information om de finansielle risici, som aktørerne er udsat for, fx ved bedrageri, der fremstår reaktiv og uformel," skriver Nationalbanken.

Tidligere Nets-chef skal være kampagnechef i Liberal Alliance

Nets advarer om boom i antallet af svindelmails

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere