FinansWatch

Fed-direktør vil sikre forbruget med rentesænkning

Chefen for den amerikanske centralbanks afdeling i Dallas taler stadig for, at Federal Reserve sænker sin rente.

Foto: Edgard Garrido/Reuters/Ritzau Scanpix

Robert Kaplan, der er chef for den amerikanske centralbanks afdeling i Dallas, Texas, er fortsat fortaler for, at Federal Reserve sænker sin rente, inden at usikkerhederne sætter sig i den amerikanske forbrugers købelyst. Det vil nemlig være en "fejltagelse" at vente til bagefter, og derfor vil han holde skarpt øje med nøgletallene.

Samtidig er han ikke sikker på, at USA's økonomi kan ride stormen af og undgå en recession.

"Jeg synes, vi er inde i en skrøbelig periode, hvorfor jeg er glad for, at Fed allerede har skredet til handling i både juli og september. Men jeg synes, at det kan gå begge veje. Vi kan undgå en mere alvorlig opbremsning, men juryen er stadig ude lige nu," sagde Robert Kaplan til Bloomberg News.

Kaplan har torsdag samtidig til Reuters fortalt, at han holder nøje øje med rentekurven for at se efter tegn på, at Federal Reserve om nødvendigt skal sænke renten yderligere. Han advarede dog om, at sænkes renten for meget, kan det skabe andre udfordringer i økonomien, og hvis Kina og USA kan blive enige om en handelsaftale, så vil risikoen i økonomien falde.

"Jeg har til hensigt at undgå at være for rigid eller forudindfattet herfra og planlægger at være overvågende og have et åbent sind om, hvorvidt yderligere handling på fed funds rate er passende," lød det fra Kaplan til Reuters.

Om knap tre uger mødes centralbankens chefer igen til rentemøde og ifølge handelen med fed funds futures er der en sandsynlighed på 74,9 pct. for yderligere en rentesænkning. I både juli og september i år er renten blevet sat ned med 0,25 pct.point til nu et interval mellem 1,75 og 2,00 pct.

Robert Kaplan har i 2019 ikke stemmeret i Federal Reserves renteudvalg, Federal Open Market Committee (FOMC), men han deltager dog i møderne og kan igen i 2020 stemme med.

Analytiker: Komitémedlemmer er ekstremt uenige om pengepolitikken

Centralbankernes centralbank: Lempelig pengepolitik har negativ effekt på finansmarkeders funktion

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere