FinansWatch

Valuta: Norsk renteforhøjelser fuser ud

Den norske krone er ramt af salgspres fredag, og det overrasker valutastrateg.

Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Den norske krone er på hælene fredag, trods torsdagens renteforhøjelse fra landets centralbank, Norges Bank.

Renteforhøjelsen på 25 basispoint til 1,5 pct. gør det alt andet lige endnu mere attraktivt at have norske kroner på bogen frem for eksempelvis danske kroner. Alligevel er den norske krone ramt af salgspres fredag.

"Det er lidt overraskende set fra vores stol, at den norske krone er faldet tilbage. Norges Bank går nærmest enegang med renten sammenlignet med de øvrige centralbanker. Så det er egentlig paradoksalt at det ikke er nok til at styrke den norske krone," siger valutastrateg i Nordea Niels Christensen til Ritzau Finans.

Han har dog også en forklaring på svækkelsen, der har sendt den norske krone ned i 0,7515 kr. mod 0,7531 kr. torsdag eftermiddag ved 17-tiden.

"Selv om de hævede renten i går, så sagde de også, at der ikke kommer flere renteforhøjelser, og det virker lidt som en spand koldt vand i hovedet. Blandt andet ventede vi flere renteforhøjelser i vores prognoser, men det er ikke noget, der har været indregnet i markedet," siger Niels Christensen.

I Storbritannien er pundet også på vej retur efter en opblomstring torsdag aften, hvor EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, sagde, at han tror på, at Bruxelles kan nå frem til en aftale med Storbritannien om skilsmissen med EU.

Jean-Claude Juncker holder døren åben for en brexit-aftale og er klar til at droppe det kontroversielle irske "bagstop", hvis Storbritanniens premierminister, Boris Johnson, kan komme med et fungerende alternativ.

Meldingen løftede torsdag aften og fredag morgen pundet til et niveau på 1,2580 dollar. Fredag eftermiddag er prisen dog tilbage i 1,2495 dollar og meget tæt på niveauet kort inden historien på Sky News.

I det store valutakryds er euro fredag eftermiddag svækket en anelse til 1,1033 euro fra 1,1055 dollar torsdag eftermiddag.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere