FinansWatch

Bank of England fastholder som ventet ledende rente

Der var enighed blandt medlemmerne af komitéen, idet alle ni stemte for en fastholdelse af renteniveauet.

Foto: Mike Segar/Reuters/Ritzau Scanpix

Den britiske centralbank, Bank of England, fastholder sin ledende rente på 0,75 pct. Det er resultatet af centralbankens månedlige møde i rentekomitéen, der blev afsluttet med en meddelelse torsdag eftermiddag, skriver Bloomberg News.

Der var enighed blandt medlemmerne af komitéen, idet alle ni stemte for en fastholdelse af renteniveauet. Beslutningen var helt som ventet blandt 63 analytikere adspurgt af Bloomberg News.

Centralbankchef Mark Carney og komitéen gentager advarslen om, at det kan hæmme væksten og løfte priserne, hvis Storbritannien forlader EU uden en aftale.

"Jo længere disse usikkerheder består, specielt i et miljø med lavere global vækst, desto mere sandsynligt er det, at væksten i efterspørgslen vil være under potentialet, hvilket øger udbuddet," skriver Bank of England ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Storbritannien står til at forlade EU 31. oktober, men endnu er det ikke lykkedes at nå en aftale mellem de to parter.

Landets forrige premierminister, Theresa May, forhandlede med megen møje og besvær en aftale på plads med EU, men den blev flere gange afvist af det britiske premierminister.

Siden har Boris Johnson overtaget tøjlerne. Han har flere gange sagt, at han agter at træde ud af EU den 31. oktober - uanset om der er en aftale på plads eller ej.

Senest har det britiske parlament dog vedtaget en lov, der skal sikre, at Storbritannien ikke forlader unionen uden en aftale. Her blev Boris Johnson således pålagt at søge om en udsættelse af landets udtræden, hvis ikke en aftale er på plads 19. oktober.

Centralbanken sænker sin forventning til væksten i årets tredje kvartal, der nu ventes at være 0,2 pct. mod før 0,3 pct., ligesom det forudsiges, at inflationen i landet vil være under målet på 2 pct. resten af året.

Centralbanken besluttede ved mødet også at fastholde sit opkøbsprogram af obligationer på 435 mia. pund.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere