FinansWatch

London-børsen på vej til at afvise bud på 32 mia pund

Da London Stock Exchange selv er i færd med et opkøb, kan ejerne bag børsen i Hongkong forvente at få afvist deres købstilbud til London-børsen, skriver Financial Times.

Foto: Toby Melville/REUTERS / X90004

En af onsdagens store nyheder inden for børsverden var, at ejeren af børsen i Hongkong friede til ejerne af London Stock Exchange og foreslog en sammenlægning.

Buddet på 32 mia. pund (267 mia. kr.) ser dog ud til at blive afvist, skriver Financial Times.

Buddet fra Hong Kong Exchanges and Clearing (HKEX) kom som en overraskelse for London Stock Exchange (LSE), som selv er i færd med at overtage data- og børsgruppen Refinitiv for 27 mia. dollar, og koncernen er derfor tilbøjelig til at takke nej, erfarer avisen fra to kilder tæt på London Stock Exchages bestyrelse.

Mens Hong Kong Exchanges and Clearing ønsker at kombinere to af de største finansielle centre i Asien og Europa, så ventes London Stock Exchange med overtagelse af Refinitiv at kunne bide skeer med de allerstørste på markedet.

Samtidig advarer analytikere om de politiske udfordringer ved en sammenlægning, især på baggrund af uroen i Hongkong.

"LSE er en kritisk vigtig del af Storbritanniens fiansielle system... som man kan forvente, vil regeringen og myndighederne se nærmere på detaljerne," siger en talsmand fra den britiske regering til Financial Times.

Der er også aktieejerne, som er skeptiske.

"Aktionærerne vil ikke blive skyndet til at træffe en beslutning, da vi kan lide Refinitiv-handelen. Hvis dette er en åbning fra HKEX, og de går 10 pct. op, så vil det være en sag omkring, hvad der måske sker på kort sigt for LSE-kursen over for et femårigt perspektiv om, hvor prisen kan ende efter en succesfuld integration af Refinitiv," siger en unavngiven investor, som dog hører til blandt de ti største ejere af LSE, til avisen.

Ejerne af børsen i Hongkong foreslår bryllup med London Stock Exchange

Selskabet bag London-børsen stiger på opkøbsplan

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere