FinansWatch

To mænd dømt for insiderhandel: Ven tippede om snarligt købstilbud

Begge de dømte har fået ubetinget fængsel for deres rolle i insiderhandlen.

Foto: Ernst Van Norde/Bt-Bt/Ritzau Scanpix

Et tip om et forestående overtagelsestilbud på et børsnoteret selskab er blevet straffet med fængsel ved retten i Viborg. De dømte er henholdsvis 70 år og 68 år, oplyser anklagemyndigheden.

Forbrydelsen bestod i, at den ene, der var ansat som controller i et børsnoteret selskab, tippede sin ven om et forestående overtagelsestilbud.

Vennen købte herefter aktier for en omkring en halv mio. kr. og kunne få dage efter offentliggørelsen af købstilbuddet score en gevinst på 61.000 kr.

Insideren, der tippede sin ven, er idømt 30 dages ubetinget fængsel, mens køberen af aktierne fik 60 dages ubetinget fængsel. Desuden er udbyttet på 61.000 kr. blevet konfiskeret.

- Insiderhandel undergraver tilliden til de finansielle markeder. Dommen sender et klart signal om, at misbrug af børsfølsom viden til insiderhandel udløser markante straffe, og det bekræfter, at vi i Danmark har en streng retspraksis på området, siger senioranklager fra Statsadvokaten for Økonomisk og International Kriminalitet Martin Kromann.

De to domfældte har taget betænkningstid i forhold til en eventuel anke af dommen.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs