FinansWatch

EU barsler med milliardfond for at skærpe konkurrencen

En multimilliard investeringsfond er i øjeblikket på tegnebrættet i Bruxells. Formålet er at styrke særlige brancher, der halter efter globale konkurrenter. 

Foto: Sascha Steinach/ picture-alliance/ dpa/ AP Images/ Ritzau Scanpix

For at styrke konkurrenceevnen i særlige brancher planlægger EU nu en multimilliard investeringsfond. Det skriver Financial Times.

Fonden skal som"sovereign wealth fund"  finansieres af medlemslandene. Ifølge interne dokumenter, som Financial Times har set, skal fonden være på 100 mia. euro.

Formålet er at investere pengene i strategiske brancher, hvor Europa halter efter store globale konkurrenter som eksempelvis teknologi, hvor  amerikanske Apple og Google og kinesiske Alibaba er markedsledere.

I udkastet til investeringsplanerne lyder det, at fonden bør fokusere på at købe op i langsigtede aktiebeholdninger i "EU-baserede virksomheder i strategisk vigtige sektorer."

Indonesien vil lægge told på EU's mejeriprodukter 

En recession er muligvis på vej – men mildere og kortere end sidst

Hvem blinker først - Trump eller Xi Jinping? 

Mere fra FinansWatch

Mange Topdanmark-kunder foretrækker at tale med robotten

Erfaringer fra pilotfasen viser, at omtrent to tredjedele af Topdanmarks kunder foretrækker at tale med en robot i stedet for en kundeservicemedarbejder, når de skal anmelde en simpel skade. Nu skal robotten bredes ud til at omfatte flere produktområder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs