FinansWatch

Trump revser centralbankchef: Regn ikke med "Jay the Golfer"

Den amerikanske præsident er utilfreds med landets centralbankchef, Jerome Powell, som han ellers selv udpegede i starten af året.

Til venstre ses den amerikanske præsident Donald Trump, til højre ses centralbankchefen Jerome Powell., der nu får kritik på det sociale medie Twitter. | Foto: NICHOLAS KAMM/AFP / AFP

Den amerikanske præsident, Donald Trump, er atter onsdag ude med riven efter landets egen centralbankchef, som præsidenten i øvrigt selv udpegede i starten af sidste år.

"Det eneste problem, vi har, er Jay Powell og Fed. Han er som en golfspiller, der ikke kan putte, har intet touch. Stor amerikansk vækst, hvis han gør det rette. STOR SÆNKNING - men regn ikke med ham! Indtil nu har han kaldt det forkert, og kun svigtet os...," skriver præsident Trump onsdag på Twitter.

Centralbankens formand, Jerome Powell, kaldes også for "Jay". Han tiltrådte embedet i februar 2018, da han tog over efter Janet Yellen, som Donald Trump ønskede at udskifte.

Siden da sænkede Federal Reserve renten fire gange frem til og med december sidste år, mens præsident Trump krævede en mere lempeligere centralbank. I juli i år sænkede Federal Reserve for første gang siden 2008 dog igen sin rente - efter ni forhøjelser i træk.

Donald Trump peger desuden onsdag på, at USA har en højere rente end en række andre lande, men at den i USA burde være lavere. Den højere rente styrker dollaren , og det skader i sin tur USA's konkurrenceevne på eksportmarkederne, fremfører Trump.

""Højeste dollar i USA's historie". Ingen inflation. Vågn op Federal Reserve. Så stort et vækstpotentiale, næsten som aldrig før!"

Donald Trump trækker i et tredje tweet frem, at Tyskland betaler nul i rente på sin statsgæld, ja, faktisk bliver betalt for at låne penge, da renten er i minus, mens USA med en stærkere økonomi og bedre kreditværdighed, mener han, betaler positive renter på sin gæld.

Analyse: Nu skal Lars Rohde tale negative renter med Federal Reserve og ECB 

USA: Splittet centralbank i juli - sænkning var vækstforsikring

USA's centralbanks uafhængighed forsvares af tidligere chefer 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs