FinansWatch

Obligationskæmpe frygter for en handelsaftale

Investeringsfonden Pimco frygter, at en handelsaftale mellem USA og Kina vil udløse fornyet risikoappetit i markederne og dermed et udsalg af statsobligationer.

Den amerikanske investeringsfond Pimco har reduceret i sin beholdning af statsobligationer. Obligationskæmpen frygter nemlig, at en handelsaftale mellem USA og Kina vil udløse fornyet risikoappetit i markederne og dermed et udsalg af statsobligationer.

Det skriver Financial Times.

Pimco tror dog stadig på, at renterne vil blive ved med at være lave, og at de kan ramme nye lavpunkter, og dermed sende kurserne yderligere op, men kursstigningerne henover sommeren har flyttet risikobalancen kraftigt, vurderer Dan Ivascyn, investeringschef i Pimco.

"Vi er meget mere defensive. Selv hvis vi får en smal handelsaftale, kunne vi se en meget kraftig rekyl i renterne," lyder det fra Ivascyn til Financial Times.

Renterne er faldet hele vejen henover kurven i 2019, og den samlede kursgevinst for obligationerne i Bloomberg Barclays Multiverse Index, som dækker over gældssudstedelser for 59 billioner dollar eller 59.000 mia. dollar, er på 7 pct. siden nytår.

Pimco har først og fremmest lettet på beholdningen af statsobligationer i Storbritannien og Europa, men også i mindre grad i de amerikanske, hvor renterne er relativt højere. Pimco advarer dog om, at såfremt inflationen i USA hopper op, så kan der komme et stort udsalg, da det ville opmuntre Federal Reserve til at fastholde sine renter.

"Vi kan bedre lide det amerikanske marked - det har stadig mere rum til at stige i en global flugt mod sikkerhed. Men det ville ikke kræve en stor stigning i inflationen for at udløse en meningsfuld revurdering af kurserne," kommenterer Pimcos investeringschef.

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs