FinansWatch

Kinesisk centralbank letter på låneomkostningerne for at øge væksten

For at stimulere landets vækst har centralbanken annonceret nye renteformer, der skal reducere virksomheders omkostninger ved låntagning.

Foto: Kim Kyung Hoon/REUTERS / X01368

Den kinesiske centralbank – People's Bank of China – annoncerede i weekenden rentereformer, der skal reducere låneomkostningerne for virksomhederne.

Centralbanken vil starte med en annoncering af en ny referencerente for banklån, hvilket er endnu et skridt frem i den længe ventede rentereform, der er beregnet til at nedbringe låneomkostninger i økonomien.

People's Bank of China annoncerer den nye toneangivende udlånsrente - LPR for Leading PrimeRate - klokken 21.30 den 20. i hver måned startende denne måned.

Centralbanken kræver, at de kommercielle långivere "hovedsageligt" refererer renten på nye lån til virksomheder og husholdninger til LPR, mens prisen for allerede udestående lån kan forblive uændrede.

Brugen af den nye referencerente signalerer, at myndighederne er ved at nå til vejs ende i en revision af Kinas rentesystem, som stadig bærer præg af visse kendetegn fra det tidligere kommunistiske "kommandosystem".

Hvis revisionen lykkes, kan omlægningen stimulere efterspørgslen efter nye kreditter og øge væksten i verdens næststørste økonomi, som fortsat ligger under for den langvarige handelskrig med USA.

Danske Bank tror på Europas aktier 

Udgør den kinesiske gæld et problem? 

Mere fra FinansWatch

Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

I en stribe artikler har FinansWatch sat spot på det faktum, at landets pensionister og pensionselskaber på vidt forskellig vis håndterer en situation, hvor markedsrenteprodukterne er hårdt udfordrede og vil levere markant lavere udbetalinger end tidligere. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs