FinansWatch

Medie: Nordea og SEB med i milliardsøgsmål mod Novo Nordisk

Bankerne Nordea og SEB er blandt investorerne, der vil sagsøge Novo Nordisk for 11,8 mia. kr.

Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Blandt de institutionelle investorer, der anført af advokatfirmaet Njord Law Firm kræver 11,8 mia. kr. i erstatning fra Novo Nordisk, er Nordea Investment Fond og SEB Invest.

Det skriver Berlingske, efter Børsen tidligere fredag kunne oplyse, at investorerne har indleveret en stævning mod medicinalfirmaet for påstået kursmanipulation til Retten i Glostrup. 

I alt er 1978 selvstændige tab blevet lagt sammen, skriver Berlingske. Beskyldningerne er lig dem, som amerikanske investorer har fremført i en retssag, der lige nu verserer i USA mod Novo Nordisk og de tre tidligere Novo-direktører Lars Rebien Sørensen, Jesper Brandgaard og Jakob Riis.

"Nu venter vi på udfaldet af den amerikanske retssag. Der er ingen grund til at tage den samme kamp flere steder i verden. Sagen er allerede anlagt i USA, og derfor giver det god mening at afvente udfaldet af den amerikanske sag," siger Thomas Ryhl til avisen.

Investorerne mener, at Novo Nordisk har vildledt aktiemarkedet og begået kursmanipulation i perioden op til 2016 ved ikke tilstrækkeligt at oplyse om det ulmende prispres i USA og stigende rabatter til amerikanske indkøbsorganisationer.

Allerede i juni varslede Njord Law Firm, at selskabet forberedte retssagen mod Novo Nordisk. I en børsmeddelelse udsendt fredag eftermiddag afviser Novo Nordisk beskyldningerne fra investorerne.

Investorer sagsøger Novo Nordisk for 11,8 milliarder kr. i Danmark 

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Rådgiver: Provisionsforbuddet fungerer ikke i Danmark

Provisionsforbuddet fungerer ikke i Danmark, fordi det i vid udstrækning er banker, der ejer investeringsforeningerne, mener investeringsrådgiver Nikolaj Holdt Mikkelsen. Han ser frem til, at Finanstilsynet vil undersøge området.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs