FinansWatch

Medie: Nordea og SEB med i milliardsøgsmål mod Novo Nordisk

Bankerne Nordea og SEB er blandt investorerne, der vil sagsøge Novo Nordisk for 11,8 mia. kr.

Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Blandt de institutionelle investorer, der anført af advokatfirmaet Njord Law Firm kræver 11,8 mia. kr. i erstatning fra Novo Nordisk, er Nordea Investment Fond og SEB Invest.

Det skriver Berlingske, efter Børsen tidligere fredag kunne oplyse, at investorerne har indleveret en stævning mod medicinalfirmaet for påstået kursmanipulation til Retten i Glostrup.

I alt er 1978 selvstændige tab blevet lagt sammen, skriver Berlingske. Beskyldningerne er lig dem, som amerikanske investorer har fremført i en retssag, der lige nu verserer i USA mod Novo Nordisk og de tre tidligere Novo-direktører Lars Rebien Sørensen, Jesper Brandgaard og Jakob Riis.

"Nu venter vi på udfaldet af den amerikanske retssag. Der er ingen grund til at tage den samme kamp flere steder i verden. Sagen er allerede anlagt i USA, og derfor giver det god mening at afvente udfaldet af den amerikanske sag," siger Thomas Ryhl til avisen.

Investorerne mener, at Novo Nordisk har vildledt aktiemarkedet og begået kursmanipulation i perioden op til 2016 ved ikke tilstrækkeligt at oplyse om det ulmende prispres i USA og stigende rabatter til amerikanske indkøbsorganisationer.

Allerede i juni varslede Njord Law Firm, at selskabet forberedte retssagen mod Novo Nordisk. I en børsmeddelelse udsendt fredag eftermiddag afviser Novo Nordisk beskyldningerne fra investorerne.

Investorer sagsøger Novo Nordisk for 11,8 milliarder kr. i Danmark

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere