FinansWatch

Japan ny rente-topscorer i vanvittigt obligationsmarked

Japanske obligationer har historisk været uinteressante for investorer, men nu løber flere mod dem – og det er "fuldstændig vanvittigt" mener forvalter.

Foto: KAZUHIRO NOGI/AFP / AFP

I den til stadighed mere besynderlige obligationsverden, er Japans notorisk lave renter begynder at se attraktive ud for nogle investorer.

For mens det japanske marked historisk set altid har været opfattet som lavrente-marked med begrænset interesse takket været årtiers ultra-lette pengepolitik, er opfattelsen nu, hvor et globalt rentefald presser afkastet alle andre steder, ved at ændre sig.

"Japanske statsobligationer er nu globale højrentepapirer, og afdækket mod dollar er de super attraktive," siger fondsforvalter Russell Silberston fra Investec Asset ifølge Bloomberg News og tilføjer:

"Det er fuldstændig vanvittigt, når JGB'er ser godt ud."

JGB står for Japanese Government Bonds, og Russell Silberston favoriserer beholdninger af japanske obligationer, da de giver en bedre forrentning end de højest-vurderede europæiske obligationer, inklusiv de danske statspapirer.

Japan har gennem to årtier været pioner på området med nulrenter og i mere end seks år har landets centralbank, Bank of Japan, pumpet likviditet ud gennem rekordstimuleringspakker.

De japanske obligationsrenter har af samme grund været i negativt territorium, og det har traditionelt fået de japanske investorer til at søge mod oversøiske aktiver.

Men nu går kapitalstrømmene den anden vej.ledere som Silberston går den anden vej.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs