FinansWatch

Handelsnyt styrker Kinas valuta

Den kinesiske valuta blev styrket, da det kom frem, at USA har udskudt nye varslede tariffer på en række varer fra 1. september til 15. december.

Den kinesiske valuta tog et hop tirsdag eftermiddag og blev styrket, da det kom frem, at USA og Kina vil fortsætte deres handelsforhandlinger om to uger, og at USA samtidig har udskudt nye varslede tariffer på en række varer fra 1. september til 15. december.

Yuanen, Kinas valuta, når den handles offshore, ligger styrket med knap 1,3 pct. i 7,0132 yuan for en dollar mod 7,1030 yuan for en dollar mandag aften.

Yuanen var endda kortvarig igen styrket til under syv for en dollar, helt præcist 6,9908.

Mandag i sidste uge blev valutaen svækket til over den psykologisk vigtige grænse, som landet tidligere havde sagt, det ville forsvare, på 7 yuan for en dollar, og det var med til at udløse et storudsalg i aktiemarkedet og en flugt til sikkerhed i statsobligationer, især de amerikanske, og valutaer som yen og schweizerfranc. Samtidig optrappede USA ordkrigen og gav officielt Kina betegnelsen "valutamanipulator".

På det kinesiske fastland reagerede handelen med valutaen, her kaldet renminbien, lidt mere behersket tirsdag med en styrkelse på 0,2 pct. til 7,0433 renminbi for en dollar mod 7,0581 mandag aften. Laveste kurs var tirsdag 7,0397 renminbi for en dollar.

Så sent som fredag i sidste lod en "uinteresseret" præsident Trump forstå, at han ikke var parat til at indgå en handelsaftale, og at det var hip som hap, om de to landes planlagte møde i september blev til noget. Det er dog tirsdag afløst af meldingen om, at en del af de varslede tariffer, på blandt andet telefoner, bærbare computere, spilkonsoller, legetøj samt fodtøj og tøj, udskydes til 15. december, ligesom de to lande skal tale sammen - over telefonen - igen om to uger.

Aftalen om telefonsamtalen skal være faldet på plads, efter at kineserne har protesteret mod amerikanske planer om at pålægge yderligere told på 10 pct. på import af visse kinesiske varer fra den 1. september.

Rekordstor kapitalflugt fra Kina i 2016 

Valutareserve: Investorernes Kina-panik aftager

Der forsvandt "kun" 662 mia. kr. fra Kinas pengetank 

Mere fra FinansWatch

Dansk robotrådgiver nedjusterer forventninger

Både hvad angår AUM, antal kunder og omsætning justerer robotrådgiveren Nord Investments nu sine forventninger i den forkerte retning. Årsagen skal findes i de usikre markeder og en faldende investeringslyst, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs