FinansWatch

Trump: Fed har lagt økononomien i håndjern

USA's præsident Donald Trump kræver, at landets centralbank sænker renten med 1 procentpoint. Han mener, at Federal Reserve med sin pengepolitik har lagt den amerikanske økonomi i håndjern.

Foto: SAUL LOEB/AFP / AFP

Den amerikanske præsident, Donald Trump, krævede fredag, at landets centralbank sænker renten med et helt procentpoint, og præsidenten fortalte samtidig til journalister i Det Hvide Hus, at USA's økonomi er lagt i "håndjern" af Federal Reserves pengepolitik, som styrker dollaren og dermed skader den amerikanske eksportsektor.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Federal Reserve, eller bare Fed, sænkede ellers sin toneangivende rente så sent som forrige onsdag med 25 basispoint til intervallet mellem 2,00 og 2,25 pct. Det var bankens første rentesænkning siden finanskrisen i 2008 og kom på bagkanten af 9 renteforhøjelser siden december 2015.

Donald Trump har dog længe været kritisk over for centralbankens pengepolitik. Allerede i foråret sidste år begyndte han sin højlydte kritik af renteforhøjelserne, og i år har han flere gange krævet større nedsættelser.

Donald Trumps ønske om en rente, der er 1 pct.point lavere end nu, er mere aggressivt end selv markedet satser på. Lige nu indregner det, ifølge handel med fed funds futures, at USA's toneangivende rente vil ligge 75 basispoint lavere til januar.

Volatiliteten er tilbage på Wall Street

Trump ikke klar til aftale med Kina: Aktierne på Wall Street falder

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere