FinansWatch

USA's centralbanks uafhængighed forsvares af tidligere chefer

Det er yderst vigtigt at bevare centralbankens evne til at træffe beslutninger som er i landets interesse, ikke i en mindre gruppe politikeres interesse, skriver en række tidligere chefer i Federal Reserve, efter at præsident Donald Trump via Twitter-opslag og opringninger har aklget centralbanken for at undergrave hans økonomiske agenda.

USA's præsident Donald Trump. | Foto: SAUL LOEB/AFP / AFP

Tidligere amerikanske centralbankchefer kritiserer implicit præsident Trump for at forsøge at blande sig i centralbankens beslutninger, skriver The Wall Street Journal.

Kritikken falder oven på mere end et års regelmæssige Twitter-opslag og telefonopkald fra præsidenten, hvor centralbanken anklages for at undergrave hans økonomiske agenda.

Det er yderst vigtigt at bevare centralbankens evne til at træffe beslutninger som er i landets interesse, ikke i en mindre gruppe politikeres interesse, skrev de tidligere centralbankchefer mandag i et indlæg i The Wall Street Journal.

Den nuværende centralbankchef, Jerome Powell, lader sig ikke påvirke af præsidentens angreb. Centralbanken kører med højere renter, end præsident Trump ønsker. Og ifølge The Wall Street Journal har Jerome Powell udtalt, at han ikke ville gå af, hvis præsidenten bad ham om det.

Når Jerome Powells periode udløber i 2022, får præsident Trump - i tilfælde af genvalg - dog mulighed for at udnævne en ny centralbankchef.

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Rådgiver: Provisionsforbuddet fungerer ikke i Danmark

Provisionsforbuddet fungerer ikke i Danmark, fordi det i vid udstrækning er banker, der ejer investeringsforeningerne, mener investeringsrådgiver Nikolaj Holdt Mikkelsen. Han ser frem til, at Finanstilsynet vil undersøge området.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs