FinansWatch

Fed-chef følger nøje markedets udvikling

De store aktie- og rentefald er noget, man holder tæt under observation i Federal Reserve.

Foto: Deutsche Bank/PR

Lael Brainard, medlem af bestyrelsen i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, følger nøje udviklingen i finansmarkederne. Det slog hun fast, da hun blev spurgt til mandagens store aktie- og rentefald.

"Vi er forpligtede til at underbygge ekspansionen, og jeg holder helt sikkert øje med udviklingerne og deres konsekvenser for udsigterne, og jeg vil fortsat have meget opmærksomhed på dem," sagde Lael Brainard mandag efter en tale, ifølge Bloomberg News.

Også Esther George, der er chef for centralbankens afdeling i Kansas City, blev spurgt til udviklingen.

"Markederne bevæger sig hurtigt. Det tager nogen tid at se, hvordan det udvikler sig, så jeg mener, det bedste, man kan gøre lige nu, er blot at følge med og se, hvad der udfolder sig."

Brainard slog i sin tale mandag i øvrigt fast, at Federal Reserve vil følge sit mandat om at sikre den lavest mulige bæredygtige arbejdsløshed med et mål om en inflation på 2,0 pct. om året i USA. Her bemærkede Brainard, at arbejdsløsheden er under målet lige nu, mens inflationen er "blød" i forhold til de 2,0 pct.

I USA faldt det brede aktiemarked mandag med 3,0 pct. - det største endagsfald i år, som kom i kølvandet af sidste uges samlede minus. Renterne tog sig også et dyk med et minus på 14 basispoint til 1,71 pct. for den tiårige statsobligation - det laveste niveau siden før præsidentvalget i USA i november 2016.

Nasdaq på vej med strammere krav for at springe af børsen  

Jyske Bank forventer differentieret indskudsrente fra ECB i september 

Mere fra FinansWatch

Dansk robotrådgiver nedjusterer forventninger

Både hvad angår AUM, antal kunder og omsætning justerer robotrådgiveren Nord Investments nu sine forventninger i den forkerte retning. Årsagen skal findes i de usikre markeder og en faldende investeringslyst, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs