FinansWatch

Almindelige investorer går glip af unoterede aktieopture

En ny tendens er ifølge Jyllands-Posten, at aktiviteten på de private markeder for unoterede aktier stiger, mens antallet af børsnoterede virksomheder falder. (rettet)

Foto: Ólafur Steinar Gestsson / Ritzau Scanpix

Rettet 7. august 2019 kl. 14:31. Tidligere stod der i sidste linje, at der er tale om en indeksfond. Det er forkert. FinansWatch beklager fejlen.

Aktiviteten på de private markeder for unoterede aktier og gæld stiger, mens antallet af børsnoterede virksomheder falder.

Men almindelige småinvestorer har ikke råd til at følge med ind på de private markeder, skriver Jyllands-Posten Erhverv.

Handlen med unoterede aktier og gæld har de sidste 20 år givet et årligt afkast på mellem 10 og 15 pct. ifølge blandt andet konsulenthuset McKinsey. Det er omtrent dobbelt så meget som for noterede papirer.

Stort set ingen af de danske investeringsfonde, der henvender sig til private kunder, giver dog adgang til de private markeder.

"Der er efterhånden et problem, hvis man ikke har adgang til det private marked. Der er en større bredde og en større dybde, og man kan forvente et højere afkast end på noterede aktier," siger Andrea Panzieri, der er investeringsdirektør i Bankinvest Asset Management, til Jyllands-Posten Erhverv.

Han mener, at pengeforvalterne bør gøre mere for at skabe investeringsprodukter, der giver adgang til de private markeder.

Et problem er, at de fonde, der investerer i unoterede aktier og gæld, ofte kræver, at investorerne låser deres penge i flere år.

Det gør, at fondene ikke kan sælge deres produkter igennem danske banker, hvor man skal kunne komme ud af sine investeringer inden for to dage.

For nylig lancerede den amerikanske kapitalforvalter Blackrock for eksempel en fond rettet mod private aktier, hvor man efter en to ugers fortrydelsesperiode bindes de omtrent ti år, der går, før fonden er afviklet, oplyser Jyllands-Posten Erhverv.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere