FinansWatch

Danske virksomheder opkøbes i stigende grad af udlandet

Danske virksomheder opkøbes af udenlandske investorer i rekordhøjt tempo, skriver Berlingske Business.

Nets blev sidste år købt af amerikanske kapitalfonde og er nu ifølge mediet Quartz en opkøbsmulighed for betalingsgiganten Visa. | Foto: Jens Dresling / Politiken / Ritzau Scanpix

Danske virksomheder opkøbes af udenlandske investorer i rekordhøjt tempo. Det skriver Berlingske Business.

Det er et stabilt miljø og lave renter, som gør de danske virksomheder til attraktive køb.

Antallet af udenlandske opkøb af danske virksomheder er i første halvdel af 2019 steget med 39 pct. i forhold til sidste halvdel af 2018.

Ifølge Andreas von Buchwald, der er direktør i Nordic Knowledge Partners, skyldes tendensen blandt andet uro på det globale marked.

"Blandt andet spiller brexit en rolle. Mange, der ellers ville investere i England, kigger i stedet mod Nordeuropa. Derudover er mange af virksomhederne attraktive, fordi de til en vis grad går fri af handelskrigen mellem USA og Kina," siger Andreas von Buchwald til Berlingske Business.

Danmark udgør et stabilt miljø med gennemsigtig lovgivning og uden store politiske udsving, forklarer han og tilføjer, at de meget lave renter gør det billigt at finansiere opkøb.

Antallet af virksomhedshandler er i første halvår af 2019 nået op på 129, hvilket er 10 pct. flere end i sidste halvår af 2018.

De danske kapitalfonde har i modsætning til de udenlandske foretaget færre opkøb.

På finansområdet blev Nets sidste år købt af et konsortium med den amerikanske kapitalfonde Hellmann & Friedmann og er nu ifølge mediet Quartz en opkøbsmulighed for betalingsgiganten Visa.

Antallet af danske virksomhedshandler dykker i andet kvartal

Medie: Visa rygtes på vej til at købe en del af Nets 

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs