FinansWatch

Kapitalfond køber tysk betalingsgruppe for mere end 4 mia. kr.

Kapitalfond KKR køber den typiske betalingsgruppe Heidelpay for mere end 600 mio. euro - svarende til knap 4,5 mia. kr.

Den amerikanske kapitalfond KKR har vundet kapløbet om at købe den typiske betalingsgruppe Heidelpay for mere end 600 mio. euro - svarende til knap 4,5 mia. kr.

Det er et tegn på, at der fortsat er appetit blandt investorer for selskaber, der tilbyder digitale alternativer til kontanter, skriver Financial Times.

KKR lander således foran andre interesserede som svenske Nordic Capital og EQT. Også Nets har vist interesse i Heidelpay, fortæller kilder til Financial Times.

Tidligere var Heidelpay ejet af den britiske kapitalfond Anacap.

Fusioner og overtagelser i betalingssektoren har de seneste år været i fremgang, hvor 2019 bliver tredje år i træk med rekordmange handler. Fremgangen forklares med en strukturel ændring, der favoriserer digitale og online betalingsløsninger frem for kontanter.

Heidelpay er en online- og mobilløsning til pengeoverførsler, der bruges af mere end 30.000 forhandlere. En kilde med kendskab til KKR's strategi fortæller til Financial Times, at kapitalfonden håber på at udvide sin kundekreds til Tyskland.

Betalingsgruppen venter et driftsresultat (EBITDA) på 40,5 mio. euro for regnskabsåret, fortæller kilder til Financial Times.

Dansk chef i stor kapitalfond skamroser London trods brexit

Erfaren kapitalfondschef: Kapitalfonde skal kæmpe for berrettigelse

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere