FinansWatch

Wells Fargo løfter potentielle tab på retssager til 3,9 mia dollar

Storbanken Wells Fargo har i det seneste kvartal revurderet risikoen for tab i forbindelse med retssager og ser det nu for sandsynligt, at den skal betale op mod 3,9 mia. dollar ud over sin reserve.

Foto: Rick Wilking / Reuters / Ritzau Scanpix

Den amerikanske storbank Wells Fargo har i løbet af det seneste kvartal revurderet risikoen for tab i forbindelse med retssager, og banken anser det nu for sandsynligt, at den skal betale op mod 3,9 mia. dollar ud over sin reserve.

Det skriver Bloomberg News.

Det er et løft på 800 mio. dollar i forhold til tre måneder tidligere, hvor banken lod forstå, at "rimelige mulige potentielle tab" var på 3,1 mia. dollar - i den høje ende.

Wells Fargo har været ramt af en række skandaler. For snart tre år siden kom det frem, at bankens ansatte havde oprettet millionvis af falske konti uden kundernes kendskab, siden da er der blevet afdækket en lang række andre problemer i mange af bankens forretningsområder.

Banken indvilgede i december sidste år i at betale en bøde på 575 mio. dollar i sagen om de falske konti.

I marts trådte bankens daværende topchef, Tim Sloan, tilbage. Sloans tilbagetræden skete i kølvandet af pres fra politikere, herunder den demokratiske senator og præsidentkandidat Elizabeth Warren, og pres fra aktionærer i banken.

Tim Sloan, der havde lagt 31 år i banken, blev ellers forfremmet til direktørstolen, da den tidligere topchef John Stumpf var trådt tilbage efter skandalen om de falske konti.

Trecifret millionløn er ikke nok til at lokke ny topchef til amerikansk storbank

Wells Fargos topchef træder tilbage 

Mere fra FinansWatch

Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

I en stribe artikler har FinansWatch sat spot på det faktum, at landets pensionister og pensionselskaber på vidt forskellig vis håndterer en situation, hvor markedsrenteprodukterne er hårdt udfordrede og vil levere markant lavere udbetalinger end tidligere. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs