FinansWatch

Analytikere: Flere rentesænkninger på vej

Onsdagens rentenedsættelse er næppe den eneste eller sidste i år, vurderer analytikere fra Danske Bank og Nykredit.

Arkivfoto. | Foto: Drew Angerer/Getty Images/AFP / Ritzau Scanpix

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, sænkede onsdag som ventet sin toneangivende rente, fed funds rate, med 25 basispoint til intervallet 2,00 til 2,25 pct., ligesom banken meddelte, at den vil stoppe sine kvantitative stramninger og ikke længere nedbringe sin obligationsbeholdning. Tidligere havde Federal Reserve meldt ud, at den ville stoppe stramningerne med udgangen af september i år.

Onsdagens rentenedsættelse er dog næppe den eneste eller sidste i år, vurderes det.

"I den medfølgende pressemeddelelse har den amerikanske centralbank gentaget, at den fortsat vil gøre, hvad der skal til for at forlænge opsvinget. Det er et blødt signal og understøtter vores forventning om, at der nok er flere rentenedsættelser på trapperne. Vi forventer to rentenedsættelser mere inden nytår. Den næste kommer givetvis allerede på næste møde til september," skriver Mikael Olai Milhøj, senioranalytiker i Danske Bank, i en kommentar.

Hos Nykredit vurderes det heller ikke, at onsdagens forsikringssænking med baggrund i USA's lave inflation, bliver en enlig svale.

"En enkelt rentenedsættelse har meget begrænset effekt, og medmindre tingene forbedres og de politiske usikkerhedsmomenter fordufter henover sensommeren, så venter vi som markedet, at centralbanken skal levere endnu en nedsættelse i september," vurderes det fra chefstrateg Frederik Engholms side.

På længere sigt er Nykredit dog uenig med markedet.

"Markedet tror også på yderligere lempelser, mens vi ser det som mere sandsynligt, at de stopper her, medmindre handelskrigen igen eskalerer."

I centralbankens styrekomite stemte to af de ti deltagere i ugens møde dog mod en rentesænkning, da de ønskede en uændret rente. Det kan indikere, at vejen til yderligere lempelser ikke er helt lige.

"Man kan også med rette stille spørgsmålet om hvorfor Fed mener amerikansk økonomi har brug for en lavere rente på nuværende tidspunkt. Væksten i amerikansk økonomi er nemlig fortsat solid og de amerikanske forbrugere understregede i den seneste BNP-rapport, at de fortsat har masser af appetit på at hælder varer i indkøbsvognen," er vurderingen fra Sydbanks chefanalytiker, Søren V. Christensen.

"Derudover er den amerikanske arbejdsløshed omkring det laveste niveau i 50 år. Derfor kan man tilmed også stille spørgsmålet om det kan blive farligt for amerikansk økonomi at putte mere brænde på bålet med en rentenedsættelse."

Hos Danske Bank spår Mikael Olai Milhøj heller ikke en længere lempelsescyklus, men ser to yderligere rentesænkninger.

"Som når man kører bil, er der forskel på at trykke lidt på speederen for at holde farten og at give den fuld pedal. Vi mener, at den nuværende situation bedst kan sammenlignes med det første, idet den amerikanske centralbank med nogle få rentenedsættelser kan sikre, at amerikansk økonomi også fremover vokser i et passende tempo," er Milhøjs vurdering.

Federal Reserve sænker renten med 25 basispoint

Federal Reserve stopper kvantitative stramninger 

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs