FinansWatch

Fed forbereder rentesænkning grundet bekymringer om lav inflation

Federal Reserve, ventes i denne uge at sænke renten, selv om den amerikanske økonomi ellers ser sund ud.

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, ventes i denne uge at sænke renten. For selv om den amerikanske økonomi ellers ser sund ud, opfører den sig ikke som forventet.

Det skriver The Wall Street Journal.

Både inflationen og de markedsstyrede rentesatser er ellers lavere, end flere af Federal Reserves modeller ville have spået efter flere år med høj beskæftigelse og en god økonomisk vækst.

Federal Reserve ser i dag en tættere sammenkobling mellem den amerikanske økonomi og resten af verdens. Det betyder, at centralbanken ikke mener, at den amerikanske rentesats kan overstige rentesatserne for meget i resten af verden, hvor der enten er lavere eller negative satser.

Tidligere var en passende inflation forsøgt nået gennem en faldende arbejdsløshed. I dag falder bekymringen på, om det går for langsomt med at nå et passende inflationsniveau. Udviklingen indikerer, at niveauet for den neutrale rentesats, der hverken stimulerer eller opbremser væksten, er lavere end tidligere. En udvikling, der kan gøre det sværere for centralbanken at bekæmpe en eventuel opbremsning.

Centralbankchef Jerome Powell fortalte ifølge avisen tidligere på måneden, at han frygter en "usund dynamik", hvor "en inflation lavere end ventet bliver inkorporeret i rentesatsen, hvilket er ensbetydende med lavere rentesatser, hvilket giver centralbanken mindre mulighed for at handle."

Mere fra FinansWatch

Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

I en stribe artikler har FinansWatch sat spot på det faktum, at landets pensionister og pensionselskaber på vidt forskellig vis håndterer en situation, hvor markedsrenteprodukterne er hårdt udfordrede og vil levere markant lavere udbetalinger end tidligere. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs