FinansWatch

Jagten på Christine Lagardes afløser spidser til

IMF's afløser for Christine Lagarde, der er på vej ud og i stedet på vej ind som ny chef for Den Europæiske Centralbank, er indsnævret til tre kandidater.

Christine Lagarde Foto: Mandel Ngan / AFP / Ritzau Scanpix

Jagten på en ny chef til Den Internationale Valutafond, IMF, efter at Christine Lagarde er på vej ud og i stedet på vej ind som ny chef for Den Europæiske Centralbank, er indsnævret til tre kandidater.

Det skriver Bloomberg News på baggrund af kilder med indblik i sagen.

Ifølge Bloombergs kilder skulle der efter en første runde med indledende samtaler med den franske finansminister, Bruno Le Maire, som leder jagten på nye kandidater til stillingen på vegne af EU, være tre kandidater i spil til jobbet.

Det skulle efter sigende dreje sig om Jeroen Dijsselbloem, tidligere hollandsk finansminister, Kristalina Georgieva, administrerende direktør for Verdensbanken, og Olli Rehn, direktør for Bank of Finland.

Den Internationale Valutafond meddelte i sidste uge, at ansøgningsprocessen til topjobbet åbnede den 29. juli og lukker 6. september. Processen ventes afsluttes senest 4. oktober, lyder det.

En kilde siger til Bloomberg News, at Frankrig støtter Georgieva, som også har mødt opbakning fra amerikanerne, mens tyskerne skulle stå bag den hollandske kandidat.

Traditionelt set er det typisk en europæer, som står i spidsen for Washington-baserede IMF. Den kommende chef for Den Internationale Valutafond vil overtage jobbet i en periode, hvor verdensøkonomien er på sit svageste siden finanskrisen, bemærker Bloomberg News.

Medie: Lagarde har modstandere i ECB allerede inden starten som chef

Christine Lagarde træder officielt af som formand i september

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere