FinansWatch

Nationalbanken: Danske aktier gav tocifrede afkast i første halvår

Med et afkast på 15 pct. inklusive udbytter var der gode penge at hente ved at investere i danske aktier i årets første seks måneder, skriver Nationalbanken i ny opgørelse.

Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Børsnoterede danske aktier gav inklusive udbytter et afkast på 15 pct. i første halvår 2019 - heraf udgjorde udbyttebetalingerne samlet set 2 pct.

"Halvårsafkastene er typisk højere i 1. halvår i de år, der er præget af økonomisk fremgang. Det skyldes, at store dele af virksomhedernes overskud udloddes som udbytter, og at der igangsættes aktietilbagekøbsprogrammer," lyder det fra Nationalbanken.

Mens selskaber som Novo Nordisk, Ørsted, DSV, Coloplast og Carlsberg trak det samlede afkast op, trak blandt andet Ambu og Danske Bank afkastet i den forkerte retning.

De mest handlede danske aktier i C25- indekset, leverede et afkast på 14,4 pct.,mens de øvrige aktier udenfor C25 havde et afkast på 15,8 pct.

Endnu flere danskere får ingen rente på indlån i banken

Udenlandske investorer øger beholdning af danske aktier: Men sælger ud af Danske Bank-aktien 

Mere fra FinansWatch

Dansk robotrådgiver nedjusterer forventninger

Både hvad angår AUM, antal kunder og omsætning justerer robotrådgiveren Nord Investments nu sine forventninger i den forkerte retning. Årsagen skal findes i de usikre markeder og en faldende investeringslyst, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs