FinansWatch

Erhvervsorganisationer frygter det værste efter valg af Johnson

To af erhvervslivets lobbyorganisationer advarer om stigende risiko for såkaldt hårdt brexit efter valget af Boris Johnson som ny premierminister for Storbritannien. Det vil være skidt for dansk erhvervsliv, lyder det.

Brian Mikkelsen, adm. direktør for Dansk Erhverv | Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Både Dansk Industri og Dansk Erhverv advarer om, at risikoen for et hårdt brexit er steget betydeligt med valget af Boris Johnson som Storbritanniens næste premierminister.

Boris Johnson har støttet et britisk farvel til EU fra starten og har svoret, at han vil trække Storbritannien ud af EU den 31. oktober lige meget hvad. Det vil være skidt for dansk erhvervsliv, hvis Storbritannien trækker sig uden en handelsaftale med EU.

"Jeg må sige, at valget af Boris Johnson gør det ganske sandsynligt, at det hele ender med et hårdt brexit. Det bliver dyrt for Storbritannien og briterne, og det kommer så sandelig også til at koste på mange danske virksomheders bundlinjer," udtaler Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv.

"Men man kan jo selvfølgelig håbe på, at Boris Johnson bliver lidt mere pragmatisk, når han som ny leder bliver stillet over for realiteterne."

Storbritannien er et af Danmarks største eksportmarkeder, og derfor kan det koste både salg og arbejdspladser, hvis varer og tjenester solgt til Storbritannien skal tolddeklareres, certificeres og kontrolleres.

Det vil ske, hvis ikke Storbritannien forhandler en frihandels- og en toldaftale hjem med EU.

"Vi håber, at Storbritannien ikke forlader EU uden en aftale den 31. oktober. Et såkaldt no-deal brexit vil være et sandt halloween-mareridt, der desværre kan blive til virkelighed, efter at Boris Johnson er flyttet ind i 10 Downing Street," udtaler underdirektør i Dansk Industri Peter Thagesen og fortsætter:

"I Dansk Industri opfordrer vi vores medlemmer til at forberede sig på det værste."

Ifølge Dansk Industri eksporterede danske virksomheder sidste år for 86 milliarder kroner til Storbritannien, og erhvervsorganisationen vurderer, at 65.000 danske arbejdspladser er bundet op på den eksport.

Boris Johnson bliver ny premierminister i Storbritannien

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Rådgiver: Provisionsforbuddet fungerer ikke i Danmark

Provisionsforbuddet fungerer ikke i Danmark, fordi det i vid udstrækning er banker, der ejer investeringsforeningerne, mener investeringsrådgiver Nikolaj Holdt Mikkelsen. Han ser frem til, at Finanstilsynet vil undersøge området.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs