FinansWatch

Amerikanske selskaber er på vej til at sætte rekord i aktietilbagekøb

Det blev købt aktier tilbage for 223 mia. dollar i fjerde kvartal sidste år, hvilket var det største i et kvartal nogensinde, skriver Financial Times.

Foto: Thomas Borberg / Ritzau Scanpix

Aktietilbagekøbene er de seneste år taget til i omfang blandt de amerikanske selskaber, og i fjerde kvartal sidste år blev der købt aktier tilbage for 223 mia. dollar, hvilket var det største i et kvartal nogensinde.

I første kvartal af indeværende år faldt aktietilbagekøbene ganske vist til 205 mia. dollar, men uanset er 2019 godt på vej til at sætte rekord som det år, hvor de amerikanske selskaber har brugt flest penge på at tilbagekøbe egne aktier.

Det skriver Financial Times.

Ifølge avisen er en årsag til selskabernes store interesse for aktietilbagekøbene, at de opnår en større fleksibilitet ved at foretage et aktietilbagekøbsprogram end ved at øge udbyttet til aktionærerne.

"Det er nogle enorme summer. Selskaberne har stadig pengene, og institutionelle investorer fortsætter med at skubbe på, for at selskaberne køber aktier tilbage," siger Howard Silverblatt, analytiker hos S&P Global, ifølge Financial Times.

Nogle af fordelene ved et aktietilbagekøbsprogram er, at det sænker antallet af aktier, hvilket bidrager til at løfte indtjeningen per aktie, som er et af de resultater, investorerne holder særligt godt øje med.

Derudover sørger selskaberne med et aktietilbagekøbsprogram også for at skabe noget stabilitet, da der hele tiden er en stabil køber i markedet.

Det er dog ikke alle, der er lige begejstrede for de store summer, som de amerikanske selskaber bruger på aktietilbagekøb.

Demokraten Bernie Sanders, der ønsker at blive sit partis præsidentkandidat i den kommende valgkamp, opfordrede i februar selskaberne til i stedet at bruge flere penge på fabrikker og udstyr samt højere lønninger.

"Aktietilbagekøb har en stor betydning. Men de giver kun en kortsigtet tilfredsstillelse. Spørgsmålet er, om vi er afhængige," lyder det fra analytikeren Howard Silverblatt ifølge Financial Times.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere