FinansWatch

USA: Fed-medlemmer så flere ting pege på rentesænkning

Chefer i den amerikanske centralbank mener, at der var flere ting, som pegede på en rentesænkning i takt med, at usikkerheden steg.

Foto: Erin Scott / Reuters / Ritzau Scanpix

Der var flere ting, der pegede på en rentesænkning fra Federal Reserves side, i takt med at usikkerheden steg.

Det vurdere flere af cheferne i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, på det seneste rentemøde i midten af juni.

Pilen for den amerikansk økonomi pegede blandt andet mere ned end tidligere, skriver Bloomberg News.

Det viser referatet fra mødet i rentekomitéen, FOMC, der blev afholde den 18. og 19 juni.

"Flere medlemmer anså yderligere pengepolitiske tiltag for nødvendige indenfor nær fremtid, hvis udviklingen fortsatte og pressede den økonomiske udsigt," står der bl.a. i mødereferatet.

Flere af medlemmerne pegede på, at en nærtstående rentesænkning var en nødvendighed ud fra et risikobaseret syn, da det "kunne hjælpe med at dæmpe virkningerne af mulige fremtidige negative chok for økonomien.," fremgår det af referatet.

Tidligere onsdag var formanden for Federal Reserve, Jerome Powell, i Kongressen, hvor han blandt andet sendte et stærkt signal om en mulig rentenedsættelse fra Federal Reserve, hvilket går godt i spænd med referatet, der er offentliggjort onsdag aften.

Også en stigende bekymring i forhold til inflationen fremhæves i referatet. Fed sigter efter en inflation på 2 pct. Den var på 1,5 pct. i maj og har for det meste ligget under målet de sidste syv år, skriver Bloomberg News.

Centralbankchef vil nægte at gå hvis Trump truer med fyring

Onsdagens aktier: Powell vendte markedet - men Tryg kunne ikke reddes

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere