FinansWatch

Hårdt brexit udgør risiko for opløsning af Storbritannien

Der er en risiko for, at Storbritannien opløses i tilfælde af et hårdt brexit, advarer Theresa Mays regering.

Foto: Pool / Reuters / Ritzau Scanpix

Der er en "reel risiko" for, at Storbritannien vil blive opløst i tilfælde af et hårdt brexit. Advarslen kommer fra Theresa Mays regering.

Det skriver Financial Times.

David Lidington, der er de facto stedfortræder for den britiske premierminister, fortalte en række ministre, at muligheden for et brexit uden en skilsmisseaftale vanskeliggør en fremtid med et samlet Storbritannien.

Han henviste til Skotland, hvis ryk mod selvstændighed udgjorde en "markant og presserende politisk udfordring". Og den kan tiltage, hvis det skotske nationalparti vinder flertal, når Skotland går til valg i 2021.

Ligeledes fremgår det af et regeringsdokument, som Financial Times har set, at David Lidington ved mødet sagde, at regeringen "ikke bare kan se til, når det kommer til Wales' attitude til unionen og selvstændighed" i forbindelse med den tiltagende støtte til det walisiske parti Plaid Cymru.

I Nordirland søges der ifølge premierministerens stedfortræder en "grænseafstemning", der kan forene Nordirland og republikken Irland.

Ministrene lyttede ifølge Financial Times til i stilhed, mens David Lidington gennemgik Storbritanniens situation med en klar advarsel til den fremtidige premierminister om ikke at sætte Storbritanniens "integritet" på spil.

Irland vurderer nu risiko for kaotisk brexit som betydelig

Mark Carney peger mod rentesænkning ved "no deal"-brexit 

Mere fra FinansWatch

Kryptokollaps bliver lakmusprøve for industriens sikre havne

Et kollaps af en af de mest betroede stablecoins har sendt chokbølger igennem kryptoindustrien og skabt frygt for, hvad der vil ske, hvis en lignende skæbne undergår andre vigtige aktiver. Sammenbruddet er blevet sammenlignet med Lehman Brothers-krakket samt en historisk sort onsdag i 1992.

Mybanker-køb skal sikre udvikling fremfor kannibalisering

Både når det gælder forretningsmodel og arbejdsområde, så minder sammenligningsportalerne Lendo og Mybanker så meget om hinanden, at ”det nærmest er latterligt så kompartible de to forretninger er”. Det mener Johan Malmsten, der efter den norske mediekoncern Schibsteds køb af Mybanker er direktør for begge platforme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs