Donald Trump gør det igen: Federal Reserve "ved ikke hvad den gør"

Den amerikanske præsident gentager sin opfordring til, at Federal Reserve sænker renten for at give økonomien en ekstra vitaminindsprøjtning.
Foto: Leah Millis / Reuters / Ritzau Scanpix
Foto: Leah Millis / Reuters / Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS

Den amerikanske præsident, Donald Trump, er ikke fan den politik, som føres af den amerikanske centralbank under ledelse af Jerome Powell.

Det kom der endnu et bevis på fredag, da han gentog sin opfordring til, at Federal Reserve - også bare kaldet Fed - sænker renten for at give økonomien en ekstra vitaminindsprøjtning.

"Hvis vi havde en Fed, der ville sænke renten, ville vi være som et raketskib," sagde Trump til journalister ved det Hvide Hus ifølge AFP.

Han har tidligere kraftigt kritiseret centralbankens renteforhøjelser, og understregede fredag sin kritik med tilføjelsen, at centralbanken "ikke ved hvad den gør".

Efter en periode med tegn på svækkelse i økonomien er Federal Reserve i den seneste tid kommet med signaler om, at der igen kan komme rentenedsættelser på dagsordenen.

Det har fået deltagere på finansmarkedet til at tale om muligheden for, at centralbanken måske kunne komme med en stor rentenedsættelse på 50 basispoint på bankens næste møde 30-31. juli.

De forhåbninger led imidlertid et knæk fredag eftermiddag, da den månedlige jobrapport fra de amerikanske myndigheder viste en noget stærkere jobskabelse i juni end ventet på 224.000.

Ifølge Bloomberg News var der kun ventet en jobskabelse på 160.000.

Investorerne har dog fortsat tro på, at der kommer en rentenedsættelse på næste møde i Federal Reserve - men forventningerne synes nu at være trimmet til en sænkning på blot 25 basispoint.

Trump på vej med nyt bud på nye Fed-chefer

Medie: ECB skynder ikke på rentenedsættelse - ser mod september  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også