FinansWatch

Renteplus tog fart efter stærk USA-jobrapport

Renten på det toneangivende tiårige danske statspapir steg 4 basispoint.

Der var rentestigninger på det danske obligationsmarked fredag, efter at den månedlige amerikanske jobrapport viste en større jobvækst end ventet i juni.

Renten på det toneangivende tiårige danske statspapir steg 4 basispoint til minus 0,28 pct. Det er 1 basispoint lavere, end da det danske marked lukkede fredag.

Fredagens danske rentestigning var på niveau med den, der blev set på det ledende tyske statspapir med tilsvarende løbetid. Den franske ditto øgede med 5 basispoint, mens renten på det britiske papir steg 7 basispoint.

Rentestigningerne kom, efter at den amerikanske jobrapport for juni viste en jobvækst uden for landbruget på 224.000 personer. Der var ventet en vækst på 160.000 ifølge Bloomberg News.

Den solide vækst mindsker ifølge Mathias Dollerup Sproegel, makroanalytiker hos Sydbank, behovet for kraftige rentenedsættelser fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, Fed.

"Vi venter dog stadig, at Fed sænker renten med 0,25 pct.point på det næste rentemøde 31. juli. Meget tyder stadig på, at tempoet på det amerikanske arbejdsmarked er gået et gear ned. Vi hæfter os særligt ved, at afmatningen har ramt konjunkturfølsomme industrier som byggeriet, industrien og transportbranchen," skriver han i en kommentar til tallene.

Mere fra FinansWatch

Spar Nord udsteder kapital for 500 mio. kr.

Spar Nord er nået til enighed med en række professionelle investorer om udstedelse af tier 2-kapital. Obligationerne udstedes med Nykredit og Spar Nord som Joint Bookrunners.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs