FinansWatch

Svenske Riksbanken holder som ventet renten uændret

Den svenske centralbank, Riksbanken, ændrede ikke på sin reporente på onsdagens rentemøde.

Foto: Thomas Borberg / Politiken / Ritzau Scanpix

Renten er dermed fortsat minus 0,25 pct., og det er helt som ventet ifølge estimater indsamlet af det svenske nyhedsbureau Direkt.

Beslutningen blev truffet i enighed mellem de syv medlemmer af bankens direktion, rapporterer Dagens Industri.

Også rentebanen - bankens skøn for renteudviklingen - er uændret efter dagens møde. Det betyder, at den første svenske renteforhøjelse først ventes i slutningen af indeværende år eller begyndelsen af den næste. Her var der ifølge Dagens Industri delte forventninger blandt analytikerne om, hvorvidt Riksbanken ville sænke eller fastholde rentebanen.

I april blev rentebanen nedjusteret, fordi den svenske inflation var kommet under centralbankens målsætning.

Kim Blindbæk, makroanalytiker i Sydbank, noterer, at centralbanken signalerer, at den vil bevæge sig i retningen af en stramme pengepolitik. Han vurderer, at flere investorer havde ventet, at Riksbanken ville udskyde næste renteforhøjelse.

"Vi vurderer fortsat, at Riksbanken kan få svært ved at hæve renten i et miljø, hvor flere globale centralbanker lemper pengepolitikken. Samtidig ser vi svækkede økonomiske nøgletal fra Sverige. Vi venter uændret rente i Sverige i de kommende tolv måneder," skriver han i en kommentar til tallene.

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs