
Ifølge fungerende statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er der ikke meget at glæde sig over ved den netop indgåede aftale mellem de røde partier om en ny S-regering.
"Glemte de ikke at snakke om, hvordan regningen skal betales," spørger Løkke i et opslag på Twitter natten til onsdag.
Han kalder desuden aftalen for en "rød-grøn ønskeseddel", der er "ufinansieret og ukonkret".
Aftalen er indgået mellem Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og Det Radikale Venstre.
Med enighed om en ny politisk retning ventes Mette Frederiksen at kunne danne regering og overtage Statsministeriet fra netop Lars Løkke Rasmussen.
Inden aftalen blev annonceret, kritiserede Løkke også måden, hvorpå aftalen er blevet forhandlet på plads.
"Nu har det smalleste røde flertal så slået rekord og forhandlet eksklusivt med sig selv i 20 dage bag lukkede døre og er på vej med en ny retning for halvdelen af Danmark. Lidt trist," skrev statsministeren kort før midnat.
Politisk ordfører for de konservative Mette Abildgaard mener også, at Socialdemokratiet og dets støttepartier mangler at konkretisere aftalen.
"Sig mig, hvad har man egentlig lavet i de 20 dage," spørger hun på Twitter.
"Hvor mange kvoteflygtninge? Pas! Minimumsnormeringer på hvad? Pas! Hvad i stedet for Sjælsmark og Lindholm? Pas! Hvad skal finansiere gildet? Pas!"
I en kort kommentar skriver fungerende økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA), at de røde partier "da blev enige om udgifterne," men at man dermed mangler at skaffe nye indtægter.
Mette Frederiksen annoncerede først på natten, at hun onsdag middag vil gå til dronningen og orientere om et nyt flertal for en socialdemokratisk mindretalsregering.
Enighed i rød blok efter tre uger: Mette F. bliver statsminister
Særskat på bankerne er ikke et tabt slag endnu – lobbyisterne har mere krudt i bøssen
Mere fra FinansWatch
Ny ATP-topchef skal løbe stærkt for at modvirke inflationen: Vores afkast skal opad, hvis vi skal følge med
Opskrivning af pensionerne sidste år, som ATP kaldte ”historisk”, er blevet indhentet af inflationen og mere til. Ny topchef stiller sig i spidsen for ATP i en tid, hvor ny forretningsmodel skal sikre et højere afkast, og hvor ATP’s samlede betydning for pensionisternes økonomi de kommende år vil svinde ind.
Trods bekymret minister håber brancheorganisation på nul ændringer af pensionsprodukter
Pensionister i pengenød: Det undrer ikke brancheorganisation F&P, at erhvervsminister Simon Kollerup (S) beder Finanstilsynet om at se nærmere på, om reglerne trænger til en opdatering, så danske pensionister kan føle sig trygge i pensionstilværelsen. Alligevel håber vicedirektør Jan V. Hansen ikke, at et nærstudie vil føre ændringer med sig.