FinansWatch

Tidligere Fed-næstformand: Trump-genvalg vil ramme Feds uafhængighed

Den amerikanske centralbanks tidligere næstformand frygter, at et genvalg af Trump som præsident kan ødelægge centralbankens uafhængighed.

Donald Trump | Foto: Ritzau Scanpix/AFP/Henry Nicholls

USA's præsident Donald Trumps konstante angreb på den amerikanske centralbank, Federal Reserve, kan ødelægge centralbankens uafhængighed.

Sådan lyder advarslen fra centralbankens tidligere næstformand Stanley Fischer, der frygter, at et genvalg af Donald Trump vil reducere USA til et tredjeverdensland.

Det skriver The Telegraph.

Stanley Fischer kritiserer Donald Trump for hans konstante angreb på Federal Reserve. Angrebene er ifølge Stanley Fischer et brud på et årelangt tabu inden for amerikansk politisk kultur.

Skulle Donald Trump vinde valgkampen i 2020, frygter den tidligere næstformand, at han vil blive ustoppelig.

"Det vil ødelægge Federal Reserves uafhængighed," siger Stanley Fischer til The Telegraph.

USA nærmer sig et vendepunkt, mener den tidligere Federal Reserve-næstformand, efter Donald Trumps angreb på USA's regeringsstruktur, verdenshandlen og udtræden af klimaaftalen fra Paris.

Han uddyber, at der nu er sandsynlighed for, at USA under en otteårig periode med Donald Trump ved roret vil nærme sig en tilstand svarende til et tredjeverdensland.

Ifølge Stanley Fischer er det politiske klima i Washington lammet og har ikke længere samme frihed til at foretage krisehandlinger, der kan forhindre fremtidige finanskriser.

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Rådgiver: Provisionsforbuddet fungerer ikke i Danmark

Provisionsforbuddet fungerer ikke i Danmark, fordi det i vid udstrækning er banker, der ejer investeringsforeningerne, mener investeringsrådgiver Nikolaj Holdt Mikkelsen. Han ser frem til, at Finanstilsynet vil undersøge området.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs