FinansWatch

Dansk rentenedsættelse kan være på trapperne

Danske Bank forudser en dansk rentenedsættelse i kølvandet på en fra Den Europæiske Centralbank.

Foto: Danmarks Nationalbank

Der kan være en dansk rentenedsættelse på vej i kølvandet på en fra Den Europæiske Centralbank (ECB), selv om den danske rente ligger i minus 0,65 pct.

Det vurderer Las Olsen, der er cheføkonom i Danske Bank, efter at chefen for ECB, Mario Draghi, tidligere tirsdag sagde, at centralbanken om nødvendigt er parat til at lempe pengepolitikken yderligere.

Las Olsen påpeger, at Draghi slog fast, at ECB vil reagere, medmindre situationen for Europas økonomi bliver forbedret. Og det ser han som et spørgsmål om hvordan og ikke om, der kommer nye lempelser fra ECB.

"Vores bedste bud er, at der kommer både et nyt opkøbsprogram og en rentenedsættelse på 0,2 pct.point, så ECB's indlånsrente kommer ned på minus 0,60 pct.," vurderer cheføkonomen.

Normalt følger Nationalbanken i hælene på ECB. Men Las Olsen påpeger, at "tiderne ikke er helt normale". Nationalbankens laveste rente er allerede nede på minus 0,65 pct., og banken har signaleret, at den gerne vil undgå, at den bliver alt for meget lavere.

"For tiden er kronen faktisk også lidt til den svage side over for euroen, og vores bud er, at den danske rentenedsættelse kun bliver på 0,1 pct.point, altså til minus 0,75 pct., som også var bundrekorden under krisen og i øvrigt nok den laveste rente i verdenshistorien," lyder det fra Las Olsen i kommentaren.

Siden Draghis tale på bankens årlige konference er statsrenterne i Europa faldet til rekordlave niveauer. I både Sverige og i Frankrig har de tiårige statsobligationer sat bundrekorder i en rente på 0 pct. Den svenske rente ligger til et fald på 8 basispoint tirsdag, mens den franske er faldet med 10 basispoint.

ECB-chef gør det igen: Renterne dykker og bankaktionærerne betaler prisen

Totalkredit forudser historisk stor konverteringsbølge

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere