FinansWatch

Mistænkt i udbyttesag trækker britisk justitsminister med ind i sagen

Sanjay Shah, der er mistænkt for at have svindlet skal for mere end 12 mia. kr., trækker nu både den britiske justitsminister og internationale topadvokater med ind i udbyttesagen.

Foto: PR

Ifølge Sanjay Shah, der hovedmistænkt i sagen om udbyttesvindel for 12,7 mia. kr. mod Danmark, nævner nu justitsministeren for Storbritannien såvel som adskillige topadvokater og revisionsfirmaer i sit forsvarsskrift.

Det skriver TV2.

Sanjay Shah, der blankt afviser alle anklager nævner 33 forskellige kontorer og firmaer rundt omkring i Verden, som nogle af dem, der har været med til at rådgive hans firma. En af de rådgivere er Geoffrey Cox, nuværende justitsminister i Storbritannien, der sideløbende med sit arbejde i det britiske parlament har haft en stor karriere som advokat, og har repræsenteret Sanjay Shah.

Geoffrey Cox tabte sagen, der angik beslaglæggelse af finansmandens værdier i 2015 på vegne af Danmark. Indefrysningen af Sanjay Shahs midlet blev dog senere ophævet af ukendte grunde, men i sommeren 2018 blev 11 mia. kr. af hans midler fastlåst igen, da Skat anlagde en civil sag mod den hovedmistænkte. Bagmandspolitiet afviser, at der skulle være noget mistænkeligt ved den ophævede indefrysning.

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs