FinansWatch

Organisationer kritiserer Nets for gebyrer

Red Barnet og Børns Vilkår kritiserer nu Nets for de gebyrer, selskabet trækker fra donationer, skriver DR. Ifølge Nets har selskabet allerede givet lovning på lavere omkostninger.

Foto: PR/Nets

Det vækker stor kritik hos både Red Barnet og Børns Vilkår, at Nets trækker et gebyr fra velgørenhedsbidrag, skriver DR.

Det sker efter, at Red Barnets generalsekretær Johanne Schmidt-Nielsen på sin Facebook-profil pointerer, at Nets trækker 4,32 kr. hver gang en regning betales over betalingsservice. Og i Red Barnets tilfælde betyder det ifølge generalsekretæren, at organisationen betaler gebyrer for mere end 200.000 kr. om måneden, mens alle danske velgørenhedsorganisationer årligt betaler 43 mio. kr. til Nets, lyder det til DR.

"Det er kæmpemæssige gebyrer, de tager, og vi taler om penge, der kunne have gjort en stor forskel for en hel masse børn. Vi kunne for eksempel have sendt tusindvis af børn i skole i en flygtningelejr for de penge, vi giver i gebyr til Nets," siger Johanne Schmidt-Nielsen til DR.

Hos Nets lyder det fra pressechef Søren Winge til DR, at selskabet i forvejen har en ordning med brancheforeningen for indsamlingsorganisationer, Isobro. Her har Nets ifølge pressechefen lovet lavere omkostninger for Isobros medlemmer i 2019 og 2020, mens man videre undersøger muligheden for yderligere reduktioner.

Pensionskunder betaler for udskældt Nets-program

SF melder sig klar til at regulere løn i Nets

S-profil er forarget over bonusprogram i Nets 

Mere fra FinansWatch

Cheføkonom: Nuancerne er svære at indfange under en konverteringsgalop

Når renterne ræser op, som vi særligt så i foråret, åbner det op for en række konverteringsmuligheder for danske boligejere, men det kan være en udfordring at rådgive og ramme kunderne korrekt, lyder det fra cheføkonom i Realkredit Danmark, Christian Hilligsøe Heinig. Han efterlyser flere nuancer i debatten om konverteringer

Tidligere cheføkonom i Finanstilsynet regner på ESG-risiko i oliebyen Abu Dhabi

Et skifte fra lave Laksegade og Danske Bank til de tårnhøje kontorbygninger i skoldhede Abu Dhabi har ikke bare geografisk været et stort skifte for Niels Storm Stenbæk. I det olierige område spiller han med, når de stadig unge finansnationer skal forsøge at integrere arbejdet med ESG og møde konkurrencen fra verden omkring.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs