FinansWatch

Fed-chef blødere i tonen: Åbner døren for lempelser

Den amerikanske centralbankchef giver på en konference signaler om, at han vil være åben for rentenedsættelsen om nødvendigt.

Foto: Federal Reserve

Den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell, signalerer på en konference i Chicago, at han er åben for rentenedsættelser, hvis det skulle blive nødvendigt.

Det skriver Bloomberg News.

Direktøren påpeger, at der skal holdes et vågent øje med konsekvenserne af de stigende uenigheder mellem USA og landets største samhandelspartnere, og refererende til handelsforhandlingerne og andre forhold siger han, at "vi ved ikke hvordan og hvornår disse forhold vil blive løst."

Samtidig sagde han, at banken følger den nuværende situation tæt og hvilken betydning det har for amerikansk økonomi. Centralbanken vil derfor reagere om nødvendigt for at holde opsvinget kørende og få inflationen tilbage til 2 pct.

"Vi overvåger tæt konsekvenserne af disse udviklinger for udsigterne for USA's økonomi, og, som altid, vil vi agere på passende vis for at fastholde ekspansionen med et stærkt arbejdsmarked og inflationen nær vores symmetriske mål på 2,0 pct."

Ifølge senioranalytiker i Danske Bank Mikael Olai Milhøj vidner Powells udmeldinger om en centralbankchef, der har åbnet døren på klem for pengepolitiske lempelser, da han lød en smule blødere i tonen end tidligere.

"Sammenkoblet med kommentarer fra andre ledende centralbankmedlemmer, så tolker vi det som om, at den amerikanske centralbank er ved at forberede markedet på et blødt skift i retorikken på mødet 18.-19. juni, der vil åbne op for en rentenedsættelse, sandsynligvis allerede på mødet, der afsluttes 31. juli," skriver analytikeren i en kommentar.

Mandag var det James Bullard, chef for Federal Reserve i St. Louis, som åbnede døren på klem for en rentesænkning. Det mere tydeligt end Powell.

"En nedadgående pengepolitisk rentejustering kan snart være på sin plads for at hjælpe til med at centrere inflationen og inflationsforventningerne ved målet og samtidig yde en forsikring i tilfælde af en skarpere end ventet opbremsning," sagde Bullard mandag i en tale i Chicago.

Mere fra FinansWatch

Minibørs skruer op for fokus på Danmark

Den svenske minibørs Spotlight har et godt øje til danske selskaber og har sat sig som mål at børsnotere 25 af slagsen i løbet af de næste tre år. Life science-selskaber er et prioriteret fokus, lyder det fra vækstbørsens nyudnævnte adm. direktør.

Kryptokollaps bliver lakmusprøve for industriens sikre havne

Et kollaps af en af de mest betroede stablecoins har sendt chokbølger igennem kryptoindustrien og skabt frygt for, hvad der vil ske, hvis en lignende skæbne undergår andre vigtige aktiver. Sammenbruddet er blevet sammenlignet med Lehman Brothers-krakket samt en historisk sort onsdag i 1992.

Mybanker-køb skal sikre udvikling fremfor kannibalisering

Både når det gælder forretningsmodel og arbejdsområde, så minder sammenligningsportalerne Lendo og Mybanker så meget om hinanden, at ”det nærmest er latterligt så kompartible de to forretninger er”. Det mener Johan Malmsten, der efter den norske mediekoncern Schibsteds køb af Mybanker er direktør for begge platforme.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs