FinansWatch

Blockchain-stifter i Twitter-ups

Stifter af kryptovalutaindekset Blockchain Nordic var i et tweet for åbenmundet, hvilket fik Nasdaq til at suspendere aktien på grund af insideroplysninger. Aktien er efterfølgende blevet afnoteret.

Foto: Nasdaq

Et dansk blockchain-selskab er blevet smidt af Nasdaq First North i Stockholm. Det skriver Børsen fredag. Bag selskabet Nordic Blockchain, som er et kryptovalutaindeks til private, står Jesper Øhlenschlæger, der bedst er kendt for at stå i spidsen for vindmølleselskabet Skykon, som han gik konkurs med i 2010 med en milliardgæld. Han blev efterfølgende begæret personligt konkurs af Skat.

Sidste år solgte han Nordic Blockchain til britiske The Marketing Group, TMG, der er noteret i Sverige. Det viste sig, at selskabet ifølge Jesper Øhlenschlæger "var en synkende skude". Derfor satte han sig selv i spidsen som både adm. direktør og bestyrelsesformand i marts i år. Og det var her, han besluttede sig for at tweete om selskabets tilstand.

"Det er vendt rundt. Resultaterne for Q1 bliver fantastiske. Samarbejde med supervirksomheder. Fem gange op, vent og se," skrev han, hvilket fik Nasdaq til at suspendere aktien for insiderviden.

Jesper Øhlenschlæger kalder overfor Børsen tweetet for en fejl. Aktien er senere blevet afnoteret fra børsen, fordi den ifølge Nasdaq havde ændret så meget karakter, at den krævede en ny ansøgning.

Konservativ fintech-iværksætter plæderer for revolution af betalingssystemet  

Kreditorer og politi jager konkursramt Amagerbank-kunde i Schweiz 

Mere fra FinansWatch

Spar Nord udsteder kapital for 500 mio. kr.

Spar Nord er nået til enighed med en række professionelle investorer om udstedelse af tier 2-kapital. Obligationerne udstedes med Nykredit og Spar Nord som Joint Bookrunners.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs