FinansWatch

Hovedmistænkt trækker svensk storbank ind i udbyttesag

Den hovedmistænkte i den store danske udbyttesag til milliarder af kroner, Sanjay Shah, hævder nu, at flere banker foretog den samme type forretning som ham.

Foto: PR

Den britiske forretningsmand Sanjay Shah var ikke ene om at trække udbytteskat ud af Danmark. I et svarskrift til den britiske højesteret peger han nemlig på, at flere andre banker brugte samme manøvre. Herunder den svenske storbank SEB. Det skriver Børsen.

Mere specifikt drejer det sig om såkaldt clearing af futures-kontrakter, som Sanjay Shah i sit firma Solo Capital brugte til at sikre sig mod kursudsving i de aktier, som han sagde, han ejede. Den handelsstrategi blev dog også benyttet af SEB, der i 2014 afbrød samarbejdet omkring clearing-ydelser med Solo Capital, fordi det "konkurrerede med bankens egen forretning." Samme melding fik han angiveligt fra Citi Group, der ikke er vendt tilbage på Børsens henvendelse.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Minibørs skruer op for fokus på Danmark

Den svenske minibørs Spotlight har et godt øje til danske selskaber og har sat sig som mål at børsnotere 25 af slagsen i løbet af de næste tre år. Life science-selskaber er et prioriteret fokus, lyder det fra vækstbørsens nyudnævnte adm. direktør.

Kryptokollaps bliver lakmusprøve for industriens sikre havne

Et kollaps af en af de mest betroede stablecoins har sendt chokbølger igennem kryptoindustrien og skabt frygt for, hvad der vil ske, hvis en lignende skæbne undergår andre vigtige aktiver. Sammenbruddet er blevet sammenlignet med Lehman Brothers-krakket samt en historisk sort onsdag i 1992.

Mybanker-køb skal sikre udvikling fremfor kannibalisering

Både når det gælder forretningsmodel og arbejdsområde, så minder sammenligningsportalerne Lendo og Mybanker så meget om hinanden, at ”det nærmest er latterligt så kompartible de to forretninger er”. Det mener Johan Malmsten, der efter den norske mediekoncern Schibsteds køb af Mybanker er direktør for begge platforme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs