FinansWatch

Fed-chef fokuserer på højere inflation - men ikke en rentesænkning

Lael Brainard, der er medlem af bestyrelsen hos den amerikanske centralbank vil ikke skabe finansielle ubalancer, og afviser derfor at renten skal ned.

Lael Brainard, der er medlem af bestyrelsen i den amerikanske centralbank, lægger vægt på, at banken arbejder for at få løftet inflationen op omkring bankens mål om symmetriske 2,0 pct. om året. Samtidig advarer hun dog mod at skabe finansielle ubalancer, der kan udløse en recession. Altså ingen rentesænkning.

"Det er vigtigt at nå en inflation og inflationsforventninger omkring vort mål på 2,0 pct. på en vedvarende basis, mens vi beskytter mod finansielle ubalancer gennem aktiv brug af anticykliske værktøjer," sagde Lael Brainard i en tale i Washington torsdag, ifølge Bloomberg News.

Det taler reelt imod rentesænkninger i den nuværende situation, selv om markederne i stigende grad spekulerer i det. Lael Brainard fremhævede nemlig, at i det nuværende lavrente miljø ville Federal Reserve have færre konventionelle våben til at bekæmpe en mulig recession.

"I min optik er det derfor klogt at fortsætte med forsigtighed."

Ifølge handel med fed fund futures er der omkring 50 pct. sandsynlighed for en rentesænkning på Federal Reserves rentemøde til september - stigende til en sandsynlighed på knap 80 pct. for en lavere rente i slutningen af januar næste år.

Samtidig talte Fed-chefen for, at centralbanken, hvis inflationen skulle tage til, skal demonstrere over for markederne, at banken er parat til at lade prisstigningstakten løbe lidt over niveauet på 2,0 pct., som ordet "symmetriske" også indikerer. En "opportunistisk reflation", som hun kaldte det.

"For eksempel, hvis en uventet stigning i kerneimportpriserne drev den overordnede inflation beskedent over 2,0 pct. i nogle år. Federal Reserve kunne benytte den mulighed til at kommunikere, at en mild overskydning af inflationen er på linje med vore mål og tilpasse pengepolitikken til det udsagn."

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs